sile tekan nihh sebelum bace ok...

Monday, May 4, 2009

realiti tp mcm xreal jer.....

waduh2....
makin busan aku tgok rncangan2 realiti tv berbentuk nyanyian di tevision television mase kini....
da abis OIAM 3, yg aku rase antara rncgn reality terbaik selain Malaysian Idol Season 1 n AF 2, skali berduyun2 la lgi rncangan realiti tv nih yg cube nk transform n nak cri bintang2 mude lgi baru dan menambahkan lagi stok anak2 ikan di malaysia nih......
namun ya ampun..... kehampehan rncgn realiti tv selepas oiam nih sgat terase......
sume mcm taik, nyanyi mcm nyanyi karaoke jer.... xde feel, xde soul, xde suare yg ade X-FACTOR tu......
af7 mujo ok ckit sbb ade hafiz, tp rncgan len sumer hampeh.....
paling ketare kehampehannyer adelah BINTANG RTM 2009, ataupun name pnjangnye Bintang Remeh Tunggu Mati......
hampeh nye peserte, nyanyi mcm nyanyi dlm longkang.... xde daya tarikan lgsung.....
menari la, bergayerla kononnye mcm artis fofular, tp persmbahan mcm longkang......
RTM stop la bintg RTM tuh, buat rugi jer.....
ni lgi satu pgram.... bru nk start tp da rase kehambaran dan kehampehannyer.....
rancangan MENTOR 3.......
ni lgi satu pgrm ntah haper2 yg tv3 kuarkan....
dala sumer juare xpenah pun btul2 berjaye walopun da 2 season.....
serik2 la tv3 oi.... harap jer mentor dasyat2 tp sumer nyer senyap sepi jgak nnt.....
pade awalnye aku bgi harapan tggila jgak kat mentor 3 nih.... harap2 aderla peserte yg ade X-FACTOR....
tp bru je dgr kluar sore, ya rabbi lgi teruk dri penyanyi bintg RTM yg xde mentor2 nih....
yg paling xmenahan, perluker mentor 3 kali nih pggil budak yg gagal audition sbb nyanyi lgu pop yeh yeh tuk perform pade konsert pegenalan..... ni la kebudusannnnnn......
kalo sedap xpe gak xpun mcm william hung ker, nih xder paper pun tibe2 jer suh perform kat pentas mentor yg PRO tuh.... seingat aku, william hung yg sengal tuh pun xpenah perform kat stage AI... Produksi Mentor xcukup duit ker????? kalo xckup duit xyah la pggil mamat amatur mcm longkang tuh nyanyi kat stage pengenalan mcm tuh, buat org geli jer nk tgok mentor lgi....
nih nk ckp pasal peserte mentor nih balik.... ya rabbi mcm taik.... af 7 tuh yg org caci hampeh tu pun mase 1st concert lgi ok tau dri performance budak2 mentor nih.... sedey n kecewa aku dgan protege2 artis yg aku minat mcm adibah noor dan jaclyn victor.... aku rase mase audition rmai lgi yg hebat, tp nak wat cam ner, wajah2 anak2 ikan mereke nih yg mampu tarik org mengundi kot... ADE KER ORG NAK MENGUNDI????
arap2 korg sbg rakyat malaysia nilai la sendiri, banyak nye realiti tv nih adekah membantu kiter ataupun menyusahkan....
kalo aku jdi org besar, aku nk hadkan realiti tv yg nyanyi nih....
bntg rtm tutp, mentor pun tutup, my star LG pun tutup....
tggal OIAM n AF pun cukup..... negare kite nih rakyat 23 juta jer, amerika tu separuh billion, rncgn reaaliti tv dorg pun xbnyak mcm kiter.... dorg hanye maintain ngan AMERICAN IDOL jer.... tgok la juare AI sumer berjaye lpas kuar... ..
spatutnyer dorg lgi susah sbb bnyk penyanyi2 hebat kat US tuh....
kat malaysia nih, makin bnykla bintg2 mee segera nih.... kesudahannye ke mane????
merekalah anak2 ikan, bohsia2 jalanan, bini no 2 datuk2, xpun penganggur n ade yg gile mcm sorg bntg realiti tv yg penah aku minat dulu....
bukannye xley ade rncgn realiti nyanyi nih, tp ia perlu dihadkan.....
pasaran malaysia nih kecik jer.......
xmcm us ke europe ker....
harap2 aderla org industri yg sudi membacer nye yer....
cd hudson bercuti 2 mggu dri 5 mei smpai 17 mei 2009, see u soon....
dont 4get wish my birthday on 22nd May.....

2 comments:

Afir said...

cd..bernas gler!!!!!!!!!!!!aku stuju ngan kamu..wah hebat..clap2..ko ptut bertanding untuk kemneterian sumber anak2 ikan dan rancangna realiti..
duh..adekah jawatan tu??huhu

cd hudson said...

ko watla surat kat najib yg ditandatangani oleh 1 juta anak ikan lantik aku jd menteri baru....
sbb aku bukn ahli perlimen, aku kene jd senator....
SENATOR MUHAMMAD SYAHIDI BIN IDRUS ataupun name glamor, senator cd hudson.... sedapnyerrr....
mesti jeles menteri2 len...