sile tekan nihh sebelum bace ok...

Friday, November 12, 2010

esok exam PTD....

alamakkkk....
cam ne ek????
ak esok ade exam PTD.....
banyak bende jugak nak kene settle dlm weekend nih....
spanjg smggu training nih, aku hanye buat beberape je bende.....
sbab nye senior officer busy memanjang... ak pun malas nak kacau....
even ak xfaham lansung item2 finance yg aku xpenah jumpe.....
waduh waduh waduh.....
plg xbley blah, aku ni da macam xley tggalkan audit pulak....
org suh key inMaybank financial indicator..... key in ikut client.....
ak plak pg pertikai kenape die letak kat sini kenape letak kat c2.....
ape jawapan senior2 aku????
ikutje mcm client, kite bukan auditor.....
huhuhuhuhuhu
so skrg aku kene ubah pemikiran aku dr auditor kepade seorg penganalisis kewangan....
kalo dpt auditor report okla nih dpt yg client buat sndiri maksud aku yg x diaudit.....
sbg contohla, kalo wat audit, Hire Purchase Suspense akan masuk skali dalam Hire Purchase dalam Liabiliti, tp client akan groupingkan dlm current asset, aku ni pndai2la g grouping dlm Liability, skali salah n kene buat ikut akaun client.......
anyway, esok aku ade exam PTD, aku mmg x prepare ape2 pun.....
dala rumah aku kelam kabut skrg tgah renovate... nota2 PTD tuh pun da xtau kat ner.....
esok aku tgok soklan susah2, aku balik awal la.....
mungkin aku akan cuber bersungguh2 next time.....
kalo ade peluang lagila....

No comments: