sile tekan nihh sebelum bace ok...

Saturday, November 6, 2010

MAHER ZAIN.....

Fenomena Maher Zain....
Alhamdulillah akhirnye pejuang2 lagu Islamik da dtg balik.... jike sebelum ni kite diidangkan dengan lagu2 nasyid yang berbahasa Malaysia, kali nih Maher Zain menghidangkan kite lagu2 dakwah berbahasa Inggeris + Arab yang sangat meruntun jiwe dan mengasyikkan, mungkin ramai yang xsempat kadang2 tuh terlupe nak menyebut kalimah2 Allah s.w.t. tp dengan mendengar alunan suare Maher Zain ni samer2la kite turut serta mendendang kalimah2 Allah s,w,t,...
mungkin aku agak lambat dalam hal Maher Zain nih tp lagu2 Maher Zain ni ak da dengar sebelum die start femes di Malaysia, kat ne ak dgar??? Youtube la.....
mase tu aku terdengar lgu2 nye di bilik kawan aku, mungkin lah selame ni ak kureng ckit lagu2 dakwah tp dendangan Maher Zain nih senang di dengar n difahami.....
di sebalik timbunan lagu2 barat, pop dan mcm2 lgi, Maher Zain berjaye memikat hati aku......
sambil2 dengar ak turut serta mendendangkan alunan kalimah Allah s.w.t., Insyallah, Allahuakhbar, dll......
Alhamdulillah usahe Maher Zain and the team sangat bagus......
supportla Maher Zain dengan beli cd original, tujuan nye adalah untuk kite membantu Maher Zain dalam meneruskan kerja dakwah yang paling mudah ni.... selain tu jugak bley gak nak blaja english sbb lagu2 nye senang di fahami.....
Insyallah.......



pssstttt:: terfikir jugak, kalo agama lain menngunakan kalimah Allah s.w.t. mcm ne la ek????
mungkin kite akan dgar lagu agame len menyebut kalimah Allah.... tergugatkah iman???? fikir2 kan la sendiri....