sile tekan nihh sebelum bace ok...

Friday, November 18, 2011

Sexualiti Merdeka

kali ni i nk bg komen ckit pasal program Seksualiti Merdeka yg di canang2 pihak yg mmperjuangkan hak asasi manusia..... sesuai kah ia??? relevan kah ia????
itu persoalannya.....
adakah  golongan LGTB ni xdpt tmpat yg sepatutnye di dalam negare ni????
apakah layak golongan tersebut layak di beri hak????
adakah golongan yg anti LGTB sedar mereka sememangnya bukan LGTB????
atau dorg pun was was????
dan apekah tindakan kite trhdap golongn LGTB????
btul ke tidak layanan tu????

fikir2 kanlah, semue org berhak memilih jalan kehidupan die, tp kene sntiase ingat.....
KEHIDUPAN DI DUNIA NI SEMENTARA SAJA, KEBAHAGIAAN DI SANA YG SELAMA2NYA...... RENUNG2 KAN LAH LAYAK KAH KITA DI SANA????

Saturday, November 5, 2011

fashion blogger.....

now im addicted with fashion......
fashion fashion fashion.....
Oh My Gucci. Oh mY Prada.....
I love LV i Love F.A.S.H.I.O.N.
so skrg verangan nak jd fashion blogger.....
Insyallah........ nnt cek update ok......

Thursday, February 3, 2011

Cik Shidah punye cerite...

Salam semuenye, rini ak nak sembang2 ckit pasal youtube... Youtube ni da melahirkan bnyak org femes... sblum ni dorg ni hnyelah org bese jer....
bercakap pasal youtube jgak, kat cnilah wujudnye si Justin Bieber, kat sini jgakla si Susan Boyle mendapat perhatian rmai.. n kat youtube jgakla ak dpt tgok drama2 yg kat US da tayang, kat Malaysia blum....
senang je nak jd femes kat youtube, ade camera video pastu fikirkan idea mnearik tuk rakaman video anda, nak nyanyi ke, melolong ke, ape2 la pastu upload la kat acct youtube mcm korg upload pic kat fb tuh,
bru2 nih ak belek2 la youtube ak search lgu maher zain, tibe2 ak terperasan satu video sorg hambe Allah ni yang miming lgu Maher Zain... pas tgok tuh ak terkezut, confident giler minah ni.... sempoi gilerrr babi.... pastu ak bace la blog die yg die linkan kat youtube, lg ak terkezut bile tau die ni sorg cikgu kat PARIT @ PARIS.... mmg cikgu gile.... (1st impression)... lpas tu ak pun belek2 la blog die... drpd c2 bru ak nmpak kesungguhan cik shida nih.. mmg sesetengah org akan meluat dan kate minah ni menjatuhkan maruah perempuan, tp ak tgok cik shidah sebnarnye seorg yg kretif, drpd ape yg die buat die cube nak motivatekan pelajar2 nye.... mgkin kat Mlaysia ni perkare pelik, kalo kat luar negara spt US, cikgu2 dorg lg wat bnde lg pelik drpd ape yg cik shida ni buat.... sume nye hanyelah satu sebab iaitu tuk membantu pelajar2 nye....
bukannye tujuan nak publisiti, buat pe pun cgu ni nak publisiti besar-besaran, die bukan artis.... tgok ape yg pelajar2 die dpt hsil kekreatifan cikgu nih, peminat2 die ade yg mnyumbang hadiah kpd pelajar di sekolah cik shida di Parit.. kebanyakan nye bukan org senang, so hadiah2 tu amat bermakne bg pelajar2 tuh... n kalo tgok dr blog jgak, cik shida ni bnyak membantu pelajar2 ni dlm bidang tarian la nyanyian la.... pade mase yg same, pelajar2 tuh turut dpt benefit dlm pembalajaran dorg.... bg yg xsuke tu xyah la nak bangkitkan pasal maruah permpuan xhabis2... ak rase cgu shidah ni xberniat pun nak menjatuhkan perempuan, bg aku yg komen ni jeles je dgan usahe n kejayaan cik shida... org Melayu kan, mane boley tgok org len bahagie.. last2 bangse sndiri tergadai....

Saturday, January 29, 2011

cd kembali

hi everybody...
im back now from training in Bangi....
Insyallah ade mase aku akan update blog ni,
skrg susah btul nk cri mase nak tulis blog sbb tension keje... hihihi
k la see u next time...