sile tekan nihh sebelum bace ok...

Tuesday, June 9, 2009

penyingkiran berterusan.... akan terus kekalkah aku??

mcm af plak... huhuhuh
citer penyingkiran ni adalah citer pasal keluarnye hosmate aku secare berturut2 dalam tempoh 2 minggu nih.....
dri 8 tggal la 5.....ni tgah cri org baru...
kalo xdpt pegganti alkesahnye tutuplah akademi nih......huhuhuhu nak wat camner.... yg len xperla da bebas, mane tau lpas konvo hbis sumer kluar....
tinggalla aku ni terkontang-kanting mencari tempat.....
mggu nih la keputusan dr aku sebagai pengetua akademi......
demi mase depan aku yg ade setaun lgi di UKM, aku perlu memikirkan diri sendiri.......kwn2 kalo ade cadangan tolong aku......aku tgah kebuntuan.......
skrg ak nk tribute kpd bekas2 penghuni akademi.....
1- Ladi (Julai 2008 - Septmber 2008 )
da balik sarawakkkk
2 - Abg Lan (Julai 2008 - Oktober 2008 )
hilang dahhh
3 - Botak (penjenayah) ( Oktober 2008 - Disember 2008)
ni lgi dasyat penipu....
4 - Amini (Julai 2008 - Mac 2009 )
ting tong...
5 - Ashraf (November 2008 - Mei 2009 )
mak hayam dlm rumah v ol... da g ipoh luaskan pasarann
6 - Fareez ( Julai 2008 - Mei 2009 )
pling lame antare dorg...
7 - Faizal ( Mei 2009 - Jun 2009 )
rezeki last2 dpt jd felo plak...
xlupe penghuni plg menghiburkan si misha @ shikah @ memey n bermacam2 la namer die... kucing ash yg berwarna negeri perak.....
mesti da besar skrg... smggu da xjumper.....

yg masih kekal.....
1 - Syahidi Hudson (Pengetua=Resigned 31 May 2009)
masuk dri Julai 2008 smpai skrg...
2 - Sharil (Pengetua baru=appointed 1 Jun 2009)
(Julai 2008 - sekarang )
3 - Abg Din (Julai 2008 - sekarang)
4 - Azhar ( September 2008 - sekarang)
5 - Zubir (Mei 2009 -sekarang)

Saturday, June 6, 2009

3 minggu berlalu......

da 3 minggu latihan praktikal ku bermule.....
mulai isni ritu ( 1 jun 2009 )... aku diletakkan sepenuhnye ke bahagian audit di MNC....
berlonggok2 file client perlu diaudit dan keje2 len2 yg berkaitan pun bertambah.....
tp alhamdulilah berjaye jugak aku lalui....
cume ade beberape keje yg tersangkut sbb karenah client yg mcm2 nih.....
akaun ntah hape2, tggu jwpn dorg mcm tggu siput babi berjalan jer.....
mggu ni rmai jgak kwn2 aku yg start praktikal????
mcm ne korg??? ok ker??? boley bertahan????
insyallah boley..... jgan tension2, fikirkan mase depan kiter.....
yg ni untuk praktikal jer..... tp jgn plak buat keje pun cincai cincai....
ape yg penting buat kerje dengan ikhlas......
sekian ceramah pendek dri SYAHIDI HUDSON mggu nih.....