sile tekan nihh sebelum bace ok...

Thursday, December 17, 2009

sedappp wooooo.....


15 N 16 DEC ritu ak dan famili berjalan-jalan n cuti2 Malaysia kat Pulau Pinang.....
disebabkan sume busy, kitorg smpai penang ptang n terus check in hotel... xjalan mane2 pun... mlm tu bru g mkan n jenjalan kat night market di Batu feringghi...
havoc sgt shopping... walopun bukan asli, tp kalo commpare pun org xbrape prasan....
dapatla jgak beg gucci n LV..... harge jer tulis beribu2, bile mtak jer 100 terus jer dpt....
pagi esoknyer pun xkemane2 just rehat2 kat dlm bilik n g berenang berirama dgan niece yg nakal...
after breakfast, kitorg siap2 nk check out tuk jalan2 seterusnya.... yg ni mmg tujuan utame ke penang... SHOPPING LA.....
Gi QUEENSBAY... 2 3 kali g mall tu xberubah ape pun.... tp tetap havoc walopun ak dilanda sakit perut mase bru smpai... nk cri toilet jer bukan main susah.... lorong nyer sngatla jauh... afta shppg sakan.... ingtkan nk g makan nasi kandaq, tp sbb pengarah pgrm xmakan mapley2 nih.... die ajak kitorg g mkan kat sungai dua, katenye sgt speacial tmpt tuh....
sbb tmpt tuh kat tanah besar, kitorg pun meninggalkan penang dengan feri.....
cuace panas giler, xsnggup nk tgok laut.....
jauh jgak restorn speacial tuh.... dkt kul 4 ptg bru smpai restorn tuh....
restorn tuh dr lua mmg nampak biase tp best, angin sedap sbb tepi laut.... siap bley nmpk komtar lgi........
ape yg special kat c2???? kalau tepi laut mestila mee udang.... n udang2 segarnyerr.....
untung bg mereke yg suke udang, tidak bagiku yg alergik mengade terhdap seafood terutamanya udang dan sotong.....
lame gak tggu makanan siap sbb rmai kot.....
elok jer smpai mkanan, sumer terus jer mgadap mkanan msing2.... smbil xtgok kiri kanan n xhirau kucing ditepi.... mmg sedapppp gilerrr...... dala makan tepi laut, dgan air kelapa.... ya rabbi bersyukur giler.... walopun xmkan udang, tp ak tetapp enjoy mee udang tuh sbb kuah die mmg mantap......
ni aderla pic skit kdai tuh, xde gmbr mkanan b4 mkn.... sume pakat lapar n trus rembat jer mkanan....
huhuhuhu
smpai kat cni jer... bye....





Friday, December 4, 2009

MALAYSIAN ROYAL FAMILY...


Malaysia have 9 king and Sultan, who rule 9 state in Malaysia....every 5 years, 1 of them will be chosen as Yang DiPertuan Agong or The King of Malaysia....
Name of King and Sultan of the states in Malaysia
Perlis - King of Perlis, Tuanku Syed Sirajuddin
Kedah - Sultan Abdul Halim Shah
Perak - Sultan Azlan Shah
Selangor - Sultan Sirajuddin Idris Shah
Negeri Sembilan - Yang DiPertuan Besar, Tuanku Mukhriz
Johor - Sultan Iskandar Shah
Pahang - Sultan Ahmad Shah
Terengganu - Sultan Mizan Zainal Abidin (Current King of Malaysia)
Kelantan - Sultan Ismail

I attach here the pic of the Kings and Sultans gathering.....
for your information the Malaysian Royal Family have a good relationship with Brunei Royal Family........
Silver Jubilee of Sultan Perak
Raja Puan Besar Perak, Tuanku Zara, with the Princess Azrinaz and Queen Saleha
The Kings and Sultans and their consorts...
King of Malaysia, Sultan Brunei and Sultan Perak
Sultan Brunei, Queen Of Malaysia, Tuanku Nurzahirah and Pengiran Isteri Azrinaz Mahar Hakim of Brunei
Sultan and Raja Permaisuri Perak

This pic was taken from www.cariforum.com.my
more pic soon, follow this blog for more information

Thursday, December 3, 2009

NICOLE FOX - ANTM CYCLE 13




Finally we got the result....
i really love Nicole to win this cycle....
althought Laura personality and runway beat her, but her pic is more more better than Laura.....
Nicole will sign with Wihelmina Models Management also a contract of USD 100,000 with Cover Girl and her face will be a cover for SEVENTEEN MAGAZINES....
good job girl......
what about ANTM CYCLE 14???
New Zealand will the international destination for that cycle.....
what bout the judges?? any changes of the judges???
i heard that Kimora will be back as judges..... and Miss Jay will kick out and only be a Runway Coach.....
I dont know yet, but I cant wait for the next cycle.....
I hope the right people will win....

Monday, November 30, 2009

Kenangan Di Mohd Nizaruddin & Co. (18 May 2009 - 25 November 2009 )


6 months intership in Mohd Nizaruddin & C0. really give me a lot of 'things'........................money............
.................experience..................
.................friends..................
..........................new enemies???......................
Thanx a lot to the big boss Mr. Nizaruddin b. Mohd Isa for giving me opportunities to do my internship in his audit firm.................
thanx also for all the staff, kak Ami, Kak Dayah, Abg Mizi, Kak Sakinah, Kak Pija, Chain, Kak Izan, Najmi n not forget Mnc's ex staff Kak Suzi, Kak Noha, Kak Nida, Kak Laila, Kak Ami.............
pertolongan n kesabaran akak2 n abang2 betul2 membantu kami sepanjang praktikal nih.....
kpd kwn2 praktikal, im really enjoy with u'all....
n xluper, staf org tgah mcm dr Khaty Tax, Puan Khaty, Kak Laili, Kak Min, dr HW En. Amal, Hanim, Zahara, Zahid, JAZATECH - En. Jaha, n staff, ofis Nasir Group - en. Nasir, En. Rusman, Najwa, Linda dll..........

sye attach skali gmbar2 kenangan sepanjang Praktikal di Mohd Nizaruddin & Co.
from left : Kk Sakinah, Kak Pija, Kak Dayah. Kak Noha, Kak Nida, Kak Ami, Kak Hanis, Abg Mizi, n Mr. Nizaruddin
time beraye di rumah bujang Abg Mizi........

Friday, November 20, 2009

I LOVE MY HOMETOWN

40 “Firsts” of Taiping

Due to the booming tin-mining industry in the 19th century and its previous position as capital of Perak, Taiping is the pioneer in many fields achieving many “firsts” in the country. The list given by Taiping Municipal Council records a total of 40 firsts in the country under Taiping’s belt. Dated as early as 1844, these firsts are either in monuments or events.

  • Open tin mining activity in the peninsula (1844)
  • Hill resort - Maxwell Hill (1844)
  • Swimming pool – Coronation Swimming Pool (1870)
  • Mosque – Masjid Tengku Menteri (1870)
  • Rest house (1870)
  • Artillery warehouse (1870)
  • Magistrate court (1874)
  • Balai penghulu (1875)
  • Resident’s house (1877)
  • Port – Port Weld (1877)
  • English school – Central School Kamunting (1878)
  • Police force (1879)
  • Government offices (1879)
  • Post and telegraph office (1880)
  • Lake gardens - Taiping Lake Gardens (1880)
  • Taiping General Hospital, private and government (1880)
  • Club - New Club (1880)
  • Club - Perak Club
  • Railway station and warehouse (1881)
  • Museum - Perak Museum (1883)
  • Market building - Taiping Markets (1884)
  • Prison - Taiping Gaol(1885)
  • Railway track – from Port Weld to Taiping (1885)
  • Turf club - Perak Turf Club (1886)
  • Anglican church - All Saints Church, Taiping (1886)
  • English girl’s school – Treacher Methodist Girls’ School (1889)
  • Clock tower - Taiping Clock Tower (1890)
  • Esplanade – Esplanade (1890)
  • Malay newspaper – Seri Perak (June 1893)
  • English newspaper – Perak Pioneer (July 4, 1894)
  • Tamil newspaper – Perak Verthamani (1894)
  • Armed Forces – Malay States Guides (1896)
  • Teaching college – Maktab Perguruan Melayu
  • Ceylon association (1899)
  • Punjabi association – Khalsa Diwan Malaya Association (1903)
  • Indian association (1906)
  • Recreation park – Coronation Park (1920s)
  • Airfield - Tekah Airport (1930)
  • Golf Club (some claimed in Southeast Asia)
  • Library – Perpustakaan Merdeka
  • Fire brigade

Source: Wikipedia

Wednesday, November 18, 2009

HAMPIR TAMAT.....

SETELAH LEBEY 6 BULAN AKU BERTUNGKUS LUMUS, BEKERJE KERAS......
AKU HANYE TGGL SMGGU LGI TUK MENGHABISKAN LATIHAN PRAKTIKAL DI FIRMA AUDIT MOHD NIZARUDDIN & CO......
THANX A LOT TO THE STAFF FOR HELPING ME......
LAYAN KARENAH DIVA AKU NIH,
LAYAN MULUT XDE INSURANS AKU NIH.....
walopun rmai jgak staf yg kluar msuk time kitorg praktikal, sume dpt kenal ngan rapat....
kpd budk praktikal len spt CUNA, FADHLI, HERI N AZI.....
ENJOY NGAN KORG.....
SEE U NEXT TIME....

Friday, October 23, 2009

TOP 10 CD HUDSON CHARTS

1 - Cowboy Casanova - Carrie Underwood
2 - SOS(Let the Music Play) - Jordin Sparks
3 - Lagu Pendeta - Naizle
4 - Sweet Dreams - Beyonce Knowles
5 - Russian Roulette - Rihanna
6 - Run This Town - Rihanna,Kanye West, & Jay-Z.
7 - Giving Myself - Jennifer Hudson
8 - Bengang - Akim
9 - This is it - Michael Jackson
10 - Down - Jay Sean feat Lil Wayne

Saturday, October 10, 2009

CARTA TOP 10 CD HUDSON....

Start from next week, this charts will includes others language song too....
the charts is based from the most favourite song for cd hudson....
that why the charts is cd hudson top 10 charts....
but i really hope u all love the song that i choose as a winner......
this week charts will be out soon.... so dont forget to view my blog.....

Monday, October 5, 2009

IRON MOSQUE (MASJID TUANKU SULTAN MIZAN)





Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, sebelum ini digelar Masjid Besi[1], ialah sebuah masjid yang terletak di Presint 3,Putrajaya, Malaysia. Masjid ini yang mula dibina sejak April 2004 siap sepenuhnya pada Ogos 2009 dan dibuka pada hari Jumaat, malam Awal Ramadan 1430H[2]. Masjid ini dibina bagi menampung sekitar 24,000 penduduk dan penjawat kerajaan sekitar pusat bandar serta kawasan Presint 2, 3, 4 dan 18. Masjid ini yang mempunyai keluasan sekali ganda berbanding Masjid Putra, yang terletak kira-kira 2.2 km ke utara, bakal menjadi mercu tanda baru Putrajaya.
Masjid ini direka berdasarkan 3 konsep iaitu angin, sederhana dan telus. Kira-kira 6,000 tan keluli digunakan bagi pembinaan tersebut yang mewakili kira-kira 70% manakala selebihnya adalah konkrit.

Masjid Besi mempunyai keistimewaan yang tersendiri antaranya tiada pemasangan kipas ataupun alat penyaman udara di dalamnya, sebaliknya menggunakan gas penyejuk (gas district cooling atau GDC). Selain itu, masjid ini turut menggunakan Seni Bina Jaringan Wayar (Architectual Wire Mesh) atau Anyaman Masyrabiah yang diimport dari Jerman dan China (turut dipasang pada Stadium Bernabéu di Madrid dan perpustakaan negara Perancis yang dikenali Bibliothèque nationale de France yang terletak di Paris). Pintu gerbang masuk juga menggunakan konkrit bertetulang kaca (GRC) bagi mempertingkat integriti sesebuah struktur serta kaca hablur bagi menjadikan masjid kelihatan berwarna putih dari jauh.

Apabila siap kelak, perjalanan menuju ke masjid akan meneyeberangi sebuah jejantas yang menghubungkan Dataran Putrajaya ke kawasan masjid ini yang dikenali sebagai Kiblat Walk seluas 13,639 m². Jejantas ini dihiasi dengan kolam air seolah-olah berada di kawasan kota istana purba Alhambra. Hiasan dalamannya dilatari ukiran Asma Ul Husna menggunakan tulisan kaligrafi dari jenisKhat Thuluth. Pintu utama menuju ke ruang solat utama terukir ayat suci al-Quran dari Surah Al-Israa’ ayat ke-80.

Ini ditambah lagi dengan pembinaan dinding mihrab yang diperbuat daripada panel kaca setinggi kira-kira 13 m juga diimport dari Jerman yang terukir 2 baris ayat dari Surah Al-Baqarah pada bahagian kanan dan Surah Ibrahim di sebelah kiri. Uniknya, dinding mihrab ini tidak memantulkan kesan dari pancaran sebarang cahaya atau lampu menjadikan ukiran kaligrafi ayat suci berkenaan yang berwarna keemasan itu kelihatan jelas dan seolah-olah terapung di udara. Bahagian tepi bumbungnya sepanjang 40 kaki pula mampu mengelakkan jemaah yang bersolat di luar dewan solat utama terkena tempias hujan,

dipetik dri wikipedia....http://ms.wikipedia.org/wiki/Masjid_Tuanku_Mizan_Zainal_Abidin

Friday, October 2, 2009

CD HUDSON TOP 10 SONG.....(1ST WEEK)


CD HUDSON TOP 10 SONG CHARTS.....
(THIS WEEK = 3 OCT 2009)


NO.1 = Sweet Dreams, Beyonce LW = - HP = 1 WEEK = 1

NO.2 = Cowboy Casanova, Carrie Underwood LW = - HP = 2 WEEK = 1


NO.3 = I Want to Know What Love Is, Mariah Carey LW = - HP = 3 WEEK = 1
NO.1 = SOS,(Let The Music Play), Jordin Sparks LW = - HP = 4 WEEK = 1

NO.5 = Hush,hush,Hush,hush, Pussycatdolls LW = - HP = 5 WEEK = 1

NO.6 = Party in the USA, Miley Cyrus LW = - HP = 6 WEEK = 1

NO.7 = I Gotta Feeling, Black Eyed Peas LW = - HP = 7 WEEK = 1
NO.8 = Run This Town, Rihanna,Jay-Z & Kanye West LW = - HP = 8 WEEK = 1

NO.9 = Empire State of Mind, Jay-Z & Alicia Keys LW = - HP = 9 WEEK = 1

NO.10 = Already Gone,Kelly Clarkson LW = - HP = 10 WEEK = 1

New song n debut at no.1
New song
Biggest Fall song
Biggest Jump song
Weeks in chart
Higher peak
- CD HUDSON TOP 10 CHARTS -

RAYA 2009 PART 3... FINAL....




alhamdulillah tahun ni raye sume raye dgan gembira........
ni la pic2 semase raye.... SELAMAT HARI RAYA N MAAF ZAHIR BATI
N semue.......
pagi raye dgn mjlis tahlil

sesi bermaaf-maafan

sesi duit raya

sesi bergambar (kezennn)

my familyyy....(ayah beraye rumah to)k wan mase nih

Sunday, September 27, 2009

RAYA 2009 PART 2


CITE RAYE BERSAMBUNG.....

jOM MASAK LEMANG.... heheheheheh...... biase lemang ni besar betul2 ikut saiz buluh, mcm gmbar kat bwah nih......

tp kat kmpung aku, ade 'lemang' yg lg spesel..... lemang ni bisisng, boleh bergegar 1 kampung......
ape bende tu ekk????
????????????????

pemasak2 'lemang' besar ni walopun mude mudi tp handal...


wajah 'lemang' sblum 'dimasak'

nila barisan 'lemang gergasi' nih........
lemang gergasi @ meriam nih mmg femes kat kmpung Talang, Kuala Kangsar,
dri aku kecik smpai skrg, stiap raye wajib ade meriam walopun da diharamkan....
tp yg kat kmpg aku nih sume ade permit ok...... speacial tuk raye sahaje.......
gmbr ni ditgkap oleh sedare aku yg rajin, aku xkuase la nk g jln2 time last puase nih.....
ape yg menarik lg berlaku mase malam raye, mase sume famili ak nk tggu dgr pengumuman raye.... btul2 8.30 tuh, terjadilah blackout kat kwsan kmpung aku......
terlepas la buat pertame kali nye pengumuman raye.....
bergelap 1 rumah, mujo ade sedare yg ade bunge api, die bg anak2 kecil @ generasi ke 4 main bunga api, meriah jugak time gelap2 men bunge api, baru terase auranyerrr..........

RAYA 2009 PART 3 coming soonnnn...............

Tuesday, September 22, 2009

RAYA 2009 PART 1....



halu sume....
salam lebaran semue.....mcm ne raye tahun nih????
syukur alhamdulillah tahun nih aku dpt beraye n makan mcm2 mkanan yg aku suke.....
taun lpas kene chicken pox mase 1st raye, terpakse la dikuarantin, syukur tahun ni d
pt merase raye lgi......
k la, taun ni seperti biase aku n family (kcuali ayah aku) beraye kat kuala kangsar..... ayah aku lak beraye ngan sedare mare lain di kmpg ayah di sungai kerang, perak... dekat2 jerrr....
mcm bese, raye ahad, sabtu tu msti sibuk memasak... mcm2 la juadah di masak.......
antaranye

ni lemangggg

ketupat... hbis ganti ngan nasi impit segeree


yg ni wat pe ntah, kentg ngan hati lembu dicampur bersamee

ni la periuk, yg hanye digune time raye puase, raye haji @ kenduri kendara

tugas ak seperti bese, melayan kanak2 riang, sbb nnt dorg kaco mak ayah dorg yg busy didapur

ni haziq, cumeiii(taun lpas xdpt peluk sbb kene chckn pox, taun ni peluk puass22

RAYA 2009, PART 2 bersambunggggg

Friday, September 18, 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI


ASSALAMUALAIKUM KWAN2 KU....
AMACAM WAJAH BARU BLOG AKU NI????
KECOKLATAN KAN????
ANYWAY, PELUANG NI AKU NK UCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI KPD SEMUE UMAT ISLAM YG LAYAK MENYAMBUTNYERRR.........

Wednesday, September 16, 2009

akan berubahhh...........

nantikan penambilan baru BLOG CD HUDSON....
name baru, jiwe baru, crite baru, n lagu2 baru..........

Friday, August 14, 2009

HUA HUA HUA HUA..... DA 3 BULAN...

msuk mggu ni da 3 bulan aku praktikal di MNC....
mcm2 pngalaman, dugaan dan bende baru aku blajar spanjang praktikal....
mcm2 aktiviti bersame staff....
plg xley lupe g sungai gabai meraikan pemergian kak suzi yg tukar keje n besday pak cik....
xlupe time celebrate bday staff2, n mase clbrate bday bob kat UNCLE JOHN, TESCO KAJANG...
aku juge slalu jd pengoder tuk rakan2 kat mnc tuk beli kan makanan kat restoran kak ana vogue....
n baru jer td, (14 Ogos 2009) kitorg same2 kemas2 n susun atur balik MNC....
bgi lagi meriah n cun.....
ckup2 pasal praktikal....
aku nak menyampaikan berite sedey,
baru2 nih ade seorg warga UKM, iaitu FILA (ex timbalan exco kebajiakn KPFEP) telah accident di Pusanika UKM....
dengarnye agak teruk jugak keaddan si fila tuh....
insyallah, ade mase aku akan jenguk si fila......
dulu aku slalu buli die n kawan2 die.....
marila kwn2 doakan die cepat sembuh yerr.... amin.....
kalo nak tgok gambar terbaru aku, MNC dan lain2 tgok kat facebook yerrr....
CAU CIN CAUUUU.....

Saturday, July 18, 2009

any IDEA????

esok hari ahad......
hari ni da cuti, hari ni satu hari memerap jer dlm rumah sewe nih.....
kemas2 n cuci2 rumah.....
so esok ahad, rase mcm nk kluar, tp xtau nak g mane.....
aku ade beberape cdgan tmpt melaha....
1st - masjid india, sogo, KLCC....
-kebetulan mak aku suh g kdai semuaku kalo xclap mencari tudung nye....
kate mak aku, fesyen tudung2 kat c2 cantik (pengaruh rakan2 la nih).....
pastu mak aku suh g sogo, beli kan handbag.... pastu aku nk g klcc sbb nk tgok wayang.....

2nd - mid valley
-nak g window shoppg jer, beli cheese cake, tgok kat iklan kat mid ade japanese chesee cake....
tgok iklan sgt menyelerekan..... lgi satu nk usha2 buku rujukan audit kat mph.....

3rd - alamanda jerrr.....
-tgok wayang citer skrip 7707, aku xnak tgok heri porter sbb kwn2 aku ckp xbest n membusankan..... lebey2 lgi aku xminat citer2 fantasi, kalo cite mcm obsessed ker okla....
suke tgok beyonce n ali larter gado....

korg rase kat mane aku harus pgi??? xpun aku duk rumah tido jer????
lgipun esok aku akan kluar sengsorg jer......

Tuesday, July 7, 2009

miss you MISHA



TRIBUTE TO EX ASHRAFF'S CAT = MISHA RUFF.....
MISS YOU MISHA.....

Friday, July 3, 2009

LAME SUDAAAAA

LAME JGAK AKU XPOST KAT BLOG...
WALOPUN XDE CITER BARU, BLOG AKU TERUS DIKUNJUNGI OLEH MANUSIA DI PELOSOK DUNIA....
SETELAH MENGAHRUNGI MASALAH STREAMYX YG HAMPIR 3 MGGU AKHIRNYE BERJAYA JGAK IA DIGUNA SEKARANG....
XTAULA NAK SALAHKAN SAPER TM KE 'ORG RUMAH NI" YG X RETI2 BAHASEEE....
OKLA HARI NI 4 JULAI 2009 (SABTU) DA MASUK 7 MINGGU AKU MENJALANI LATIHAN INDUSTRI DI MNC.....
MAKIN LAME MAKIN BAHAGIERRR.....
ALHAMDULILLAH LA WALOPUN SUKAR, TP SENIOR STAFF SETIE MELAYAN KAMI2 YG MASIH BARU LG MENTAH NIH.....
BOS = CIK DIN PUN OK......
SPORTING N SLALU BUAT LAWAK ANTARABANGSA.....
KARENAH SENIOR STAFF PUN APE KURG NYE, BAGUSLA DORG WAT KEJE ENJOY,
XPERLU TENSION2 XKEMANE PUN.....
KPD KENGKAWAN KU.... SEM DEPAN SEM BARU....
MCM XCAYE AKU SUDAH BERGELAR SUPER DUPER SENIOR YERRR......
MAKSUDNYERRR AKU NI PLG SENIOR DA.....
SO ADIK2 BARU MASUK JGN SOMBONG2 SAME I YERRR....
I NI GLAMOR K...
TETIBERRR JERRR......

Tuesday, June 9, 2009

penyingkiran berterusan.... akan terus kekalkah aku??

mcm af plak... huhuhuh
citer penyingkiran ni adalah citer pasal keluarnye hosmate aku secare berturut2 dalam tempoh 2 minggu nih.....
dri 8 tggal la 5.....ni tgah cri org baru...
kalo xdpt pegganti alkesahnye tutuplah akademi nih......huhuhuhu nak wat camner.... yg len xperla da bebas, mane tau lpas konvo hbis sumer kluar....
tinggalla aku ni terkontang-kanting mencari tempat.....
mggu nih la keputusan dr aku sebagai pengetua akademi......
demi mase depan aku yg ade setaun lgi di UKM, aku perlu memikirkan diri sendiri.......kwn2 kalo ade cadangan tolong aku......aku tgah kebuntuan.......
skrg ak nk tribute kpd bekas2 penghuni akademi.....
1- Ladi (Julai 2008 - Septmber 2008 )
da balik sarawakkkk
2 - Abg Lan (Julai 2008 - Oktober 2008 )
hilang dahhh
3 - Botak (penjenayah) ( Oktober 2008 - Disember 2008)
ni lgi dasyat penipu....
4 - Amini (Julai 2008 - Mac 2009 )
ting tong...
5 - Ashraf (November 2008 - Mei 2009 )
mak hayam dlm rumah v ol... da g ipoh luaskan pasarann
6 - Fareez ( Julai 2008 - Mei 2009 )
pling lame antare dorg...
7 - Faizal ( Mei 2009 - Jun 2009 )
rezeki last2 dpt jd felo plak...
xlupe penghuni plg menghiburkan si misha @ shikah @ memey n bermacam2 la namer die... kucing ash yg berwarna negeri perak.....
mesti da besar skrg... smggu da xjumper.....

yg masih kekal.....
1 - Syahidi Hudson (Pengetua=Resigned 31 May 2009)
masuk dri Julai 2008 smpai skrg...
2 - Sharil (Pengetua baru=appointed 1 Jun 2009)
(Julai 2008 - sekarang )
3 - Abg Din (Julai 2008 - sekarang)
4 - Azhar ( September 2008 - sekarang)
5 - Zubir (Mei 2009 -sekarang)

Saturday, June 6, 2009

3 minggu berlalu......

da 3 minggu latihan praktikal ku bermule.....
mulai isni ritu ( 1 jun 2009 )... aku diletakkan sepenuhnye ke bahagian audit di MNC....
berlonggok2 file client perlu diaudit dan keje2 len2 yg berkaitan pun bertambah.....
tp alhamdulilah berjaye jugak aku lalui....
cume ade beberape keje yg tersangkut sbb karenah client yg mcm2 nih.....
akaun ntah hape2, tggu jwpn dorg mcm tggu siput babi berjalan jer.....
mggu ni rmai jgak kwn2 aku yg start praktikal????
mcm ne korg??? ok ker??? boley bertahan????
insyallah boley..... jgan tension2, fikirkan mase depan kiter.....
yg ni untuk praktikal jer..... tp jgn plak buat keje pun cincai cincai....
ape yg penting buat kerje dengan ikhlas......
sekian ceramah pendek dri SYAHIDI HUDSON mggu nih.....

Saturday, May 30, 2009

2 MGGU BERLALUU.....

jgn tembak aku, aku budk bru blajar....
mggu nih da 2 mggu aku ber praktikal di MNC (audit firm) so far, keje ok tp masih bnyak yg aku xfham lebey2 lgi Audit express tuh, thanx la kpd kgkwn bdk praktikal UPM, UITM, n UNITEN yg secare rasmi dah tamat praktikal mggu nih.... bnyk korg da turunkan kat kitorg....
insyallah ckit2 kitorg akan praktikkan.....
walopun kenal korg 2 mggu jer tp korg mmg best....
mulai mggu depan bermule la cite baru sbb da xde org bantu aku lgi mcm last 2 week.,
so bgi memastikan aku bersedia 101%, aku plan nk release tension....
smalam (Sabtu-30 Mei 2009) Aku berjalan2 pgi melaha di seluruh KL...
yg peliknyer.... aku just duk dlm bas n berenti kejap jer kat sesetngah tempat......
bermule dr hentian kajang U40 kul 8.30 smpai KL dlm kul 10+++, pas tu g the curve nek bas U88 dr pasar seni, perjalanan prgi jer 1jam setengah....
balik pun lebey kurg je masenyer....
mujo dpt tmpt duduk, boley la tido.....
pastu smpai KL sentral n xtau nk wat per, yg pasti perut aku meragam kelaparan....
aku pgila times square nek monorail g times square......
aku menapau donut manis teramat krispe kream.....
ya allah aku suke gile glazed chocolate dierr.....
setgah dozen aku amik donut tuh.....
pas menapau tuh, aku call zubir tnye die da abis keje ke x, kalo da boley balik skali.....
last2 zubir ajak g ofis die pas tu balik skali....
memandangkan aku pun xde plan aper2 aku pun g lar ofis bob dgn menaiki monorail ke medan tuanku.....
ofis zubir nih JOBMARKET..... dorg ader event pasal wanita muslimah......
aku menyibuk la tgok skali, tp time tu da dkt nk abis.......
habis je zubir keje, v oll + oyen g mkan cendol kat sogo......
sambil makan donut krispe kream yerrr.....
manis + manis = obesiti!!!!!
huhuhuhuhu, laparnye pasal, aku tibai jer.......
pas tu dlm kul 7 kitorg balik.....
aku n zubir nek bas u40 jer.....
bas ni choi sgat.... dgn jam nyer, penuh dgn manusie laha....
bayangkan hmpir sejam tempuhi jam dri pudu ke times square....
aku tgok org bute yg ak nmpak jalan sebelah bas pun jalan lgi cepat dri bas.... huhuhuh
kerajaan patut settlekan masalah ni secepat mungkin....
hal ni bukannyer masalah kadang2 tp berleluasa setiap minggusetiap hari n setiap masa di kwsn tuh....,
finally aku harap aku berjaya menempuh dugaan2 kerja nanti....
kalo ade sesape ade company nak di audit, MNC sedia membantu (tp berbayarla)....
call la aku kalo nk ok......


Thursday, May 21, 2009

HAPPY BIRTHDAY CD HUDSON


HAPPY BIRTHDAY CD HUDSON
SEMOGA DIPANJANGKAN UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI....

AMIN

Monday, May 11, 2009

BATTLEFIELD BY JORDIN SPARKS (NEW SONG)

Battlefield Lyrics

Don't try to explain your mind
I know what's happening here
One minute it's love
And suddenly it's like a battle-field

One word turns into a
Why is it the smallest things that tear us down
My world's nothing when you don't
I'm not here without a shield
Can't go back now

Both hands tied behind my back with nothing
Oh no, these times when we climb so fast to fall again
Why we gotta fall for it now
I never meant to start a war
You know I never wanna hurt you
Don't even know what we're fighting for

Why does love always feel like a battlefield, a battlefield, a battlefield? (x2)
Why does love always feel like..

Can't swallow our pride,
Neither of us wanna raise that flag, mhmm
If we can't surrender then we both gonna lose what we had, oh no

Both hands tied behind my back with nothing
Oh no, these times when we climb so fast to fall again
I don't wanna fall for it now
I never meant to start a war
You know I never wanna hurt you
Don't even know what we're fighting for

Why does love always feel like a battlefield, a battlefield, a battlefield? (x2)

I guess you better go and get your armor, (get your armor) get your armor
I guess you better go and get your armor, (get your armor) get your armor
I guess you better go and get your...

We could pretend that we are friends tonight (oh-oh-oh)
And in the morning we'll wake up and we'll be alright
Cause baby we don't have to fight
And I don't want this love to feel like..

A battlefield, a battlefield, a battlefield,
Why does love always feel like a battlefield, a battlefield, a battlefield

I guess you better go and get your armor...

I never meant to start a war
You know I never wanna hurt you
Don't even know what we're fighting for (fighting, fighting for)

Why does love always feel like a battlefield, a battlefield, a battlefield? (x2)

I guess you better go and get your armor, (get your armor) get your armor
I guess you better go and get your armor, (get your armor) get your armor

Why does love always feel like...
Why does love always feel like...
A battlefield, a battlefield..

I never meant
to start a war
Don't even know
What we're fighting for

I never meant
to start a war
Don't even know
What we're fighting for

Sunday, May 10, 2009

22 tahun kini......

selusuri perjalanan hidupku......
.mase nk masuk setahun....
mase time raye, berape ari selepas raye...

Friday, May 8, 2009

HAPPY BIRTHDAY TO..... HAPPY MOTHER'S DAY....



HAPPY BIRTHDAY TO MY FATHER....
IDRUS OTHMAN..... (8 MEI 2009)

HAPPY MOTHER'S DAY TO MY MOTHER....
SURAIDA LEMBANG... (10 MEI 2009)

HAPPY BIRTHDAY TO MY NIECE....
PRINCESS NUR AIFA..... (12 MEI 2009)

HAPPY BIRTHDAY TO ME....
MUHAMMAD SYAHIDI IDRUS @ SYAHIDI HUDSON.... (22 MEI 2009)

SEMOGA DIPANJANGKAN UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI...
AMIN....

Monday, May 4, 2009

realiti tp mcm xreal jer.....

waduh2....
makin busan aku tgok rncangan2 realiti tv berbentuk nyanyian di tevision television mase kini....
da abis OIAM 3, yg aku rase antara rncgn reality terbaik selain Malaysian Idol Season 1 n AF 2, skali berduyun2 la lgi rncangan realiti tv nih yg cube nk transform n nak cri bintang2 mude lgi baru dan menambahkan lagi stok anak2 ikan di malaysia nih......
namun ya ampun..... kehampehan rncgn realiti tv selepas oiam nih sgat terase......
sume mcm taik, nyanyi mcm nyanyi karaoke jer.... xde feel, xde soul, xde suare yg ade X-FACTOR tu......
af7 mujo ok ckit sbb ade hafiz, tp rncgan len sumer hampeh.....
paling ketare kehampehannyer adelah BINTANG RTM 2009, ataupun name pnjangnye Bintang Remeh Tunggu Mati......
hampeh nye peserte, nyanyi mcm nyanyi dlm longkang.... xde daya tarikan lgsung.....
menari la, bergayerla kononnye mcm artis fofular, tp persmbahan mcm longkang......
RTM stop la bintg RTM tuh, buat rugi jer.....
ni lgi satu pgram.... bru nk start tp da rase kehambaran dan kehampehannyer.....
rancangan MENTOR 3.......
ni lgi satu pgrm ntah haper2 yg tv3 kuarkan....
dala sumer juare xpenah pun btul2 berjaye walopun da 2 season.....
serik2 la tv3 oi.... harap jer mentor dasyat2 tp sumer nyer senyap sepi jgak nnt.....
pade awalnye aku bgi harapan tggila jgak kat mentor 3 nih.... harap2 aderla peserte yg ade X-FACTOR....
tp bru je dgr kluar sore, ya rabbi lgi teruk dri penyanyi bintg RTM yg xde mentor2 nih....
yg paling xmenahan, perluker mentor 3 kali nih pggil budak yg gagal audition sbb nyanyi lgu pop yeh yeh tuk perform pade konsert pegenalan..... ni la kebudusannnnnn......
kalo sedap xpe gak xpun mcm william hung ker, nih xder paper pun tibe2 jer suh perform kat pentas mentor yg PRO tuh.... seingat aku, william hung yg sengal tuh pun xpenah perform kat stage AI... Produksi Mentor xcukup duit ker????? kalo xckup duit xyah la pggil mamat amatur mcm longkang tuh nyanyi kat stage pengenalan mcm tuh, buat org geli jer nk tgok mentor lgi....
nih nk ckp pasal peserte mentor nih balik.... ya rabbi mcm taik.... af 7 tuh yg org caci hampeh tu pun mase 1st concert lgi ok tau dri performance budak2 mentor nih.... sedey n kecewa aku dgan protege2 artis yg aku minat mcm adibah noor dan jaclyn victor.... aku rase mase audition rmai lgi yg hebat, tp nak wat cam ner, wajah2 anak2 ikan mereke nih yg mampu tarik org mengundi kot... ADE KER ORG NAK MENGUNDI????
arap2 korg sbg rakyat malaysia nilai la sendiri, banyak nye realiti tv nih adekah membantu kiter ataupun menyusahkan....
kalo aku jdi org besar, aku nk hadkan realiti tv yg nyanyi nih....
bntg rtm tutp, mentor pun tutup, my star LG pun tutup....
tggal OIAM n AF pun cukup..... negare kite nih rakyat 23 juta jer, amerika tu separuh billion, rncgn reaaliti tv dorg pun xbnyak mcm kiter.... dorg hanye maintain ngan AMERICAN IDOL jer.... tgok la juare AI sumer berjaye lpas kuar... ..
spatutnyer dorg lgi susah sbb bnyk penyanyi2 hebat kat US tuh....
kat malaysia nih, makin bnykla bintg2 mee segera nih.... kesudahannye ke mane????
merekalah anak2 ikan, bohsia2 jalanan, bini no 2 datuk2, xpun penganggur n ade yg gile mcm sorg bntg realiti tv yg penah aku minat dulu....
bukannye xley ade rncgn realiti nyanyi nih, tp ia perlu dihadkan.....
pasaran malaysia nih kecik jer.......
xmcm us ke europe ker....
harap2 aderla org industri yg sudi membacer nye yer....
cd hudson bercuti 2 mggu dri 5 mei smpai 17 mei 2009, see u soon....
dont 4get wish my birthday on 22nd May.....

Friday, May 1, 2009

aku da tau kenape aku xkurus2....

sudah 3 bulan aku mengamalkan senaman dan g gym sekurang-kurangnye 3 kali seminggu, tp aku masih xdpt berat badan ideal lgi....

Hrm, di mana silapnya ya? Mungkin sebab aku di antara mereka yang tidak tahu melakukan senaman dengan betul. Ini kerana ramai di luar sana yang lalai atau tidak sedar yang mereka telah melakukan kesalahan ketika bersenam. Mungkin kerana tidak tahu atau langsung tidak peduli. Untuk pengetahuan anda, kesalahan tersebut bukan sahaja mengundang kecederaan, malahan hasil yang anda inginkan juga tidak tercapai. Berikut merupakan 10 perkara yang perlu dielakkan :-


1) Tidak makan sebelum latihan

Untuk mendapatkan tenaga maksimum dan meningkatkan kemampuan tubuh, anda wajib makan makanan yang mengandungi 200 – 300 kalori, satu jam sebelum mula berlatih. Pilihlah jenis makanan daripada sumber karbohidrat, seperti roti berserat tinggi, muffin, pisang, dan yogurt.

2) Malas lakukan regangan
Sebelum memulakan latihan, regangan mesti dilakukan untuk membolehkan anggota lebih mudah digerakkan atau melentur. Selain itu regangan juga mengurangkan risiko kecederaan ketika bersenam.

3) Pakai kasut tidak sesuai
Pilih kasut yang sesuai dengan aktiviti senaman kerana bukan semua kasut boleh dipakai ketika bersenam. Jika anda ingin berjogging, pilihlah kasut khas untuk aktiviti ini. Begitu juga dengan senaman yang lain. Jangan sesekali mengenakan kasut yang biasa dipakai ketika membeli-belah atau bersiar-siar. Ini kerana kasut tersebut tidak mempunyai ciri-ciri keselamatan untuk melindungi tapak kaki ketika bersenam.

4) Tidak mempunyai sasaran
Jika anda tidak tahu otot yang mana menjadi sasaran ketika berlatih, ini bermakna anda hanya membuang masa bersenam, sedangkan ia tidak berhasil. Untuk memperbaikinya, fokuskan perhatian pada bahagian badan yang sedang dilatih. Rasakan beban yang diterima pada otot bahagian tersebut dan tumpukan perhatian ketika anda melakukannya.

5) Memakai coli yang kurang sesuai
Perkara ini perlu diberi perhatian kerana bersenam tanpa memakai coli yang sesuai boleh menyebabkan payudara ‘jatuh’. Oleh itu, sebelum berolahraga, pakai coli yang khusus untuk aktiviti ini. Pilih yang sesuai dengan dengan ukuran dan bentuk payudara anda. Jangan terlalu kecil atau terlalu besar. Wanita yang mempunyai ukuran payudara yang kecil hingga sederhana memerlukan coli yang bersifat menekan. Manakala yang mempunyai payudara bersaiz besar memerlukan coli yang menutup seluruh payudara dengan tali yang lebar dan bahagian sisi yang kuat.

6) Mengharapkan hasil dengan segera
Jangan mengharapkan hasil latihan dalam waktu yang singkat. Anda memerlukan masa sekurang-kurangnya sebulan untuk melihat hasil penat lelah tersebut. Malah, perubahan akan berlaku secara bertahap.

7) Tidak buat latihan beban
Latihan kekuatan (beban) sama pentingnya dengan latihan kardio seperti jogging dan aerobik. Ini kerana latihan beban dapat membentuk otot yang padat yang dapat membakar kalori dalam jumlah besar walaupun ketika anda tidak berlatih. Dapatkan nasihat jurulatih untuk menyeimbangkan latihan kardio dan latihan beban anda.

8) Menahan nafas ketika mengangkat beban
Sangat penting menghembuskan nafas ketika sedang mengangkat beban, agar tidak timbul gangguan pada jantung. Selain itu, perbuatan menahan nafas sebegini boleh menggangggu peredaran dan menyebabkan anda mudah pengsan. Perbaiki teknik latihan dengan menarik nafas ketika menurunkan beban dan menghembuskannya ketika mengangkat beban.
9) Hanya fokus pada hasil bentuk tubuh
Percayalah, olahraga atau senaman bukan sekadar usaha untuk mendapatkan bentuk tubuh ideal. Olahraga lebih daripada 10 minit dengan intensiti sederhana juga bermanfaat memperbaiki suasana hati, meningkatkan kualiti tidur serta mengendalikan ‘stress’. Oleh itu jangan kecewa, walaupun berat badan anda tidak berkurangan seperti yang anda impikan, mungkin kandungan lemak di dalam badan juga sudah berkurangan dan daya tahan tubuh juga telah meningkat.


10) Tidak cukup minum air

Minum air kosong yang mencukupi boleh mencegah sakit kepala dan degup jantung yang tidak teratur ketika sedang bersenam. Malah, ia juga dapat mengurangkan rasa lapar setelah berolahraga. Semasa bersenam, minumlah sekurang-kurangnya segelas air untuk setiap 15 minit untuk mengelakkan dehidrasi. Jika senaman dilakukan lebih daripada satu jam, minumlah minuman isotonik untuk menggantikan cairan elektrolit yang hilang.

(di amik dr GUA MUZIK.COM..........)