sile tekan nihh sebelum bace ok...

Sunday, September 27, 2009

RAYA 2009 PART 2


CITE RAYE BERSAMBUNG.....

jOM MASAK LEMANG.... heheheheheh...... biase lemang ni besar betul2 ikut saiz buluh, mcm gmbar kat bwah nih......

tp kat kmpung aku, ade 'lemang' yg lg spesel..... lemang ni bisisng, boleh bergegar 1 kampung......
ape bende tu ekk????
????????????????

pemasak2 'lemang' besar ni walopun mude mudi tp handal...


wajah 'lemang' sblum 'dimasak'

nila barisan 'lemang gergasi' nih........
lemang gergasi @ meriam nih mmg femes kat kmpung Talang, Kuala Kangsar,
dri aku kecik smpai skrg, stiap raye wajib ade meriam walopun da diharamkan....
tp yg kat kmpg aku nih sume ade permit ok...... speacial tuk raye sahaje.......
gmbr ni ditgkap oleh sedare aku yg rajin, aku xkuase la nk g jln2 time last puase nih.....
ape yg menarik lg berlaku mase malam raye, mase sume famili ak nk tggu dgr pengumuman raye.... btul2 8.30 tuh, terjadilah blackout kat kwsan kmpung aku......
terlepas la buat pertame kali nye pengumuman raye.....
bergelap 1 rumah, mujo ade sedare yg ade bunge api, die bg anak2 kecil @ generasi ke 4 main bunga api, meriah jugak time gelap2 men bunge api, baru terase auranyerrr..........

RAYA 2009 PART 3 coming soonnnn...............

Tuesday, September 22, 2009

RAYA 2009 PART 1....



halu sume....
salam lebaran semue.....mcm ne raye tahun nih????
syukur alhamdulillah tahun nih aku dpt beraye n makan mcm2 mkanan yg aku suke.....
taun lpas kene chicken pox mase 1st raye, terpakse la dikuarantin, syukur tahun ni d
pt merase raye lgi......
k la, taun ni seperti biase aku n family (kcuali ayah aku) beraye kat kuala kangsar..... ayah aku lak beraye ngan sedare mare lain di kmpg ayah di sungai kerang, perak... dekat2 jerrr....
mcm bese, raye ahad, sabtu tu msti sibuk memasak... mcm2 la juadah di masak.......
antaranye

ni lemangggg

ketupat... hbis ganti ngan nasi impit segeree


yg ni wat pe ntah, kentg ngan hati lembu dicampur bersamee

ni la periuk, yg hanye digune time raye puase, raye haji @ kenduri kendara

tugas ak seperti bese, melayan kanak2 riang, sbb nnt dorg kaco mak ayah dorg yg busy didapur

ni haziq, cumeiii(taun lpas xdpt peluk sbb kene chckn pox, taun ni peluk puass22

RAYA 2009, PART 2 bersambunggggg

Friday, September 18, 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI


ASSALAMUALAIKUM KWAN2 KU....
AMACAM WAJAH BARU BLOG AKU NI????
KECOKLATAN KAN????
ANYWAY, PELUANG NI AKU NK UCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI KPD SEMUE UMAT ISLAM YG LAYAK MENYAMBUTNYERRR.........

Wednesday, September 16, 2009

akan berubahhh...........

nantikan penambilan baru BLOG CD HUDSON....
name baru, jiwe baru, crite baru, n lagu2 baru..........