sile tekan nihh sebelum bace ok...

Tuesday, March 31, 2009

favourite pic in talentime...

jac as bhavani. scene her mother tell her about his late uncle's love


the most funny teacher, he will do anything to make cgu adibah love him...
the part where hafiz,mahesh n melur talk about their life...

hafiz paly a guitar b4 talentime rehearsel

sad part:cgu adibah tell him, she already have a "kumbang"

another pix to upload soon, i really love this film.....
how bout you????

Monday, March 30, 2009

UNTUK KAWAN2

CAREER AND INDUSTRIAL TRAINING by RSM
TARIKH : 9 APRIL 2009
MASA : 2 PM - 4 PM
TEMPAT : SANGKAR ILMU, ARAS 4, PTSL
Sesiapa yang berminat dijemputlah hadir.Keutamaan diberikan kepada pelajar tahun 3.
* Pelajar yang yang hadir boleh mendapat "insight" RSM (firma audit) serta berpeluang menjalani latihan industri dengan RSM.

Sunday, March 29, 2009

ERRA BERSALIN....

KUALA LUMPUR 30 Mac – Pelakon popular, Erra Fazira selamat melahirkan cahaya mata perempuan pukul 11.40 pagi ini di Hospital Pakar Damansara, Damansara, Kuala Lumpur.

Bayi seberat 4.04 kilogram yang diberi nama Engku Aleesya itu merupakan anak sulung Erra hasil perkahwinannya dengan Ketua Pegawai Operasi Suria FM, Engku Emran Engku Zainal Abidin.

``Alhamdulillah Erra dan bayi kami berada dalam keadaan sihat,’’ kata Engku Emran di sini hari ini. - Utusan

Friday, March 27, 2009

TALENTIME.... WAJIB TONTON...

filem terbaik yang aku tonton hasil buah tangan Yasmin Ahmad....
segalanye penuh tersurat dan tersirat.....
talentime is a story about:
"A music teacher, who is herself a great performer is organising an inter-school talentime. Through the days of auditions, rehearsals and preparations, running up to the big day of the contest, the characters get embroiled in a world of heightened emotions - ambition, jealousy, human comedy, romance, heartbreak - all of which culminate in a day of great music and performances."
sinopsis TALENTIME (dipetik dri http://www.talentimethemovie.com/synopsis_bm.asp)
Sebuah pertandingan pencarian bakat mempertemukan dua hati - Melur, seorang gadis Melayu kacukan dengan seorang pelajar lelaki berbangsa India, Mahesh. Melur, dengan suaranya yang merdu, bernyanyi sambil bermain piano adalah salah seorang daripada tujuh finalis pertandingan Talentime sekolahnya, di bawah kelolaan Cikgu Adibah.

Begitu juga Hafiz, memikat dengan bakat nyanyian sambil bermain gitar, yang membahagikan masa antara persekolahan dan bersama ibu yang dirawat di hospital kerana menghidap tumor otak. Ia bermula selepas Mahesh, antara pelajar yang ditugaskan menjemput finalis ke sekolah bagi menjalani latihan, menghantar surat pemberitahuan lulus ujibakat ke rumah Melur. Rupanya yang kacak memikat hati gadis itu. Di awal perkenalan, malapetaka menimpa keluarga Mahesh apabila bapa saudaranya, Ganesh yang menjaga keluarga itu sejak ketiadaan ayah, mati ditikam di hari perkahwinannya.

Melur, menyangka sikap membisu Mahesh kerana sedih dengan tragedi itu, berang apabila terus tidak dipedulikan. Dia bagaimanapun kesal selepas diberitahu oleh Hafiz mengenai keadaan sebenar Mahesh.Itu merubah persepsi Melur terhadap Mahesh. Begitu juga Mahesh yang menyenangi kehadiran gadis itu yang sering mengungkapkan puisi indah. Mahesh, menyedari perhubungan itu akan ditentang, menyembunyikannya daripada pengetahuan ibunya yang masih berduka di atas kematian Ganesh. Namun, rahsia itu terbongkar dan Mahesh dipukul di depan Melur sendiri. Cuma sehari sebelum berlangsungnya pertandingan, apakah Melur cukup gagah untuk menyanyikan bait puitis lagunya ketika hatinya sedang sengsara mengingatkan Mahesh? Bagaimana dengan Mahesh yang bertemu cinta pertamanya? Di malam Talentime, segalanya terungkai.

komen aku: korg wajib tonton, hayatilah yg tersurat dan tersirat dlm cerite nih..... GOOD JOB YASMIN.....

Wednesday, March 25, 2009

CADANGAN DINNER ACCOUNTANCY STUDENTS...

Walaupun kite akan habis blajar tahun depan, aku nk berila cadangan aku tentang dinner untuk pelajar akaun yg skrg di tahun 3...
dinner ni akan berlangsung pada tahun depan...
aku pilih tarikh yg sgt cantik...
20.02.2010
tu pun kalo xclash dengan jamuan fakultila...
tempat pulak, aku ade bnyk cdgan, harap korg dpt pilih yg mane satu:
1 - Bora Ombak
2 - Restoran Seafood Putrajaya
3 - Presscott inn Kajang
4 - Hotel Equatorial
5 - Restoran Seri Angkasa...
kalo korg ade cdgan len bley tulis kat cni,
bajet, sorg dpt sediakan RM 100....
ade artis akan dijemput lgi, sape???? cdgan...
1 - Aizat
2 - Jaclyn Victor
3 - Suki
4 - Stacy
5 - Bunkface
xpun nk jimat, cd hudson pun boley kan.......
tema pulak....
aku cdgkan tema malam fantasi, so korg bley pakai ape jer yg ade dlm fantasi korg,
mcm aku sbg seorg superstar akan pakai bju superstar... tupun kalo korg okla,
xpun cdgn tema lain spt :
1 - Back To School
2 - tema ala-ala galaksi (alien)
3 - tema cinta(love)
4 - classical
5- xpun yg plg biase casual,formal, hitam putih jer....(busannyer)
kalo ade cdgn tema lain tuliskan yerr......
yg pntg mlm 2 sume org kene enjoy n ingt balik kenangan lame bersame....
dan aku harap,cdgan ni akan jdi realiti... so sume pelajar akaun UKM taun 3,sile simpan duit dr skrg.... time LI nnt aku updatekan tema n tempat dinner.....

SPA-Q 2, EPISOD AKHIR....


tup tap tup tap, da nak abis da spa q 2 nih, esok 26 mac 2009, tamatla cite nih... sedey plak... tp yg lgi menyedihkan aku, esok aku xdpt tgok final episode nyer, LECTURER aku buat kelas ganti.... isk isk isk, sedey nyer.... walopun dpt tgok online nnt, tp sbg peminat no.1 SPA Q 2, adalah satu kerugian bagi aku.... tp nak wat cam ner, aku plan nak ponteng, tp lecturer siap ckp kemungkinan ade kuiz time kelas ganti nnt..... downnnn sgat.......
tp xperla, aku nak bg ckit klu2 dlm citer spa q akhir esok.... (berdasarkan preview mase episod second last td)
1 - Marlia rujuk balik ngan zafrul
2 - melissa balik ke rumah mama nye
3 - qistina da sihat, n kua dri hospital
4 - fahmi nak pinang qistina, dihalang mak nye...
5 - qistina mintak putus ngan fahmi sbb faham perasaan mak fahmi
6 - leha cube nak bunuh qistina
7 - leha @ saffiera kene tahan polis atas due sebab 1st sbb tipu duit norell dan aryana n 2nd jd mak ayam(tula bisnes leha kat london)
8 - fahmi pujuk qistina, mak ayah fahmi da restu..
9 - anak2 qistina pun restu qistina kawin fahmi
10 - julia yg sengal mengandung anak dafi n nk tuntut harte, qistina confius nk kawin ke x n bawa diri........ pas tu sambungan dalam SPA Q 3 pulak..... dendam julia masih berterusannn.....

Tuesday, March 24, 2009

kengkawan ku disayangi...


kpd pelajar taun 3 yg nk lanjut ptptn,sile sediekan 2 keping setem hasil, n salinan penyata bank islam.. hantar ke Pusat Kaunseling sebaik2nye mggu ni yerrr,jpa nye nnt die anta surat kat umah...

Monday, March 23, 2009

SEMUE X KENE....

- am i cute?? -

lamenye xpost blog... aku balik hometown 3 ari 3malam ritu di TAIPING,KUALAKANGSAR N IPOH.... ni nk jwb tag jap dri cik orkedanza yg bakal bergelar puan xlame lgi....

1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" ini untuk diletakkan di blog anda..

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberi award ini kepada anda..

sy kne tag ngan cik orkedanza a.k.a. yan... skrg die nih ak pggil queen of scandal sbb sibuk buat scandal ngan king nyer... tp mereke xconfirm lgi, n xde sape tau mcm mane hubungan king and queen tersebut yer melainkan YANG MAHA MENGETAHUI dan diri mereke sendiri yer... nnt apble mereke dah declare as king and queen sebenar, jgn lupe ajak aku yer,

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.. (korang bagi 5 fakta & 5 hobi pon boleyy!)

  • saya suke bergossip
  • saya suke kacau org
  • saya suke makan MCD
  • sayA suke kutuk orang
  • saye nih suke pose sbb saye seorg supermodel
  • saye suke menyanyi dan berlakon sbb saye la primadiva
  • saye suke makan makanan masakan mak, hehehe rindu nasi ayam n ayam masak merah
  • suke tgok rancangan hiburan sbb saye terlibat dlm bidang tuh
  • saye suke kawan ngan sume org.... ngn binatang pun ok, alien??? no komen
  • saye adalah seorg yg gedik dan manje serte mengade2(kadang jer) tp sbenarnye saye seorg yg baik dan tenang dan pling penting cumellll

4. Anda perlu memilih penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda..

4 je ckup la...

5. Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag..

:)

Saturday, March 14, 2009

gambar yang dinanti2 kan...


wajah plg cute - cla,herel,cd hudson, kevin

4 sekawan - cd,zuzu,bebe,herell

the 4 - rijal,cd,yen2, fir

team smp - niena,julieza,shu ting,kali,cd

dinner fep - sume bdk BBA kcuali aku n faiz...

Friday, March 13, 2009

DONGENGANG PULAU REREDANG........ part 3

SI DIVA KEMBALI BERCERITER.....
alkesah nyer, kehampaan puak si pari2 dikezutkan dengan suare yg memanggil2 mereke ke suatu tempat.... rupe2 nye, suare tersebut adalah suare seekor arnab yg tggi lgi kurus badannyer... terkezutla si pari2 dan kwn2 nye tersebut... si arnab mengajk mereke ke suatu tempt untuk melihat permate yg plg berharge dlm pulau tersebut... pari2 dan kwn2 berase terkesime sbb mereke merasekan mereka akan menjumpai permate 'kerjasame' tersebut... rupe2nye si arnab membawe mereke ke tepi pantai pling hujung di pulau reredang.... si arnab mule mggosok2 kakinyer yg panjang tuh, setelah mencube beberape kali, puak si pari2 dikejutkan dgn kilauan cahaye biru dti tapak si arnab gosok... cahaye biru tersebut naik ke langit dan membentuk seekor burung berkepale singe, haiwan pelik tersebut memperkenalkan dirinye sbg PLANKTON..... plankton mgucpkan tahniah kpd puak si pari2 kerane mereke telah menjumpai permate plg berharge dlm pulau reredang ni iaitu 'kerjasame' dan si PLANKTON menghadiahkan kepade puak si pari2 seketul batu permate berwarne biru, menurut si PLANKTON, batu nih akan membantu puak si pari2 asalkan mereke berkerjasame antare satu same lain..... namun malang bg puak si pari2, mereke ni masih xfhm lgi, pari2 cube bertanye lgi kpd si PLANKTON, namun si PLANKTON hilang begitu sahje begitu juge dgn si arnab... LAMPI sgguh puak si pari2 nih kan??? make pulanglah puak si pari2 ke pokok masing untuk berehat menanti siang untuk beredar... gumbiralah dlm kekeliruan puak si pari2 dgn ape yg mereke hadapi td.... bulan berganti matahri, pgi menjelme, ikan paus menanti di tepi pantai untuk mengangkut pari2 dan kwn-kawannya termasuk puak2 lain... sume hati senang sebb menjumpai ape yg diinginkan.... begitu juge dgn puak si pari2 walopun masih keliru dgn hadiah mereke.... lg membingungkan puak si pari2 permate yang di beri PLANKTON tersebut sudah menjadi hitam dan tidak cantik lgi... tp setiap mereke masih menyimpan permate tersebut.... sesudah smpai di tanah besar, mereke pun pergi ke keldai masing2 untuk pulang ke rumah... alangkah terkezutnye ahli rombongan apabile mengetahui keldai tue tuh da berkawin ngan keldai betine terbabit semase 3 purname mereke di pulau reredang... menurut gembale kedue2nye berkahwin kerane kesan magik si pari2 td telah menyebabkan si keldai tue nmpk mude n bertenage... ini menyebbkn si keldai betine tertarik lalu merke bercinte dan berkahwin dgn disaksikan si gembale dan tikus2 pantai... make bermulelah perjalanan pulang ke rumah masing2.. prkahwinan kedue2 keldai tersebut menimbulkan rase xpuas ati ahli rombongan terutamenye yg menunggang keldai betine kerane sblum ni mereke mendahului si keldai tue, tp kali nih bergerak bersame pulak.... di tengah2 perjalanan pulang tersebut, tibe2 si keldai tue terase sesuatu, rase xsedap hati, ini menyebabkan si keldai betine kerisauan..... tibe-tibe...............
hahaha ape pulak pas nih??? nntikan siri dongengang pulau reredang part 4 (part akhir).... sedey wooo part last nnt.... nntikan yerrr.....

IF NO ONE WILL LISTEN TO ME....



If No One Will Listen Lyrics

Maybe no one told you there is strength in your tears
And so yAlign Centerou fight to keep from pouring out
But what if you unlock the gate that keeps your secret soul
Do you think that there's enough you might drown?

If no one will listen
If you decide to speak
If no one's left standing after the bombs explode
If no one wants to look at you
For what you really are
I will be here still
I will be here still

No one can take you where you alone must go
There's no telling what you will find there
And, God, I know the fear that eats away at your bones
It's screaming every step, "Just stay here?

If no one will listen
If you decide to speak
If no one's left standing after the bombs explode
If no one wants to look at you
For what you really are
I will be here still

If you find your fists are raw and red from beating yourself down
If your legs have given out under the weight
If you find you've been settling for a world of gray
So you wouldn't have to face down your own hate

If no one will listen
If you decide to speak
If no one's left standing after the bombs explode
If no one wants to look at you
For what you really are
I will be here still

If no one will listen
If you decide to speak
If no one's left standing after the bombs explode
If no one wants to look at you
For what you really are
I will be here still
I will be here still

Wednesday, March 11, 2009

the most sexiest blogger xder ke???/

rules....
1. copy paste the award at your blog once you got it.


2. make an entry if this is like a GRAMMY award :D
thanx to oyen to award myblog the rockest blog.... but i thin rockest blog not suitable 4 my blog but the most diva blog n sexiest blogger.... nevermind, im waiting for that award....
1st of all, i would like to thanx everyone who support me with read my blog... until now, almost 1700 people visit my blog...
2nd - thanx to all la.....
3rd - dont angry with my post...., i dont want to be like azwan ali, but i want to be honest and just be myself dont want to simpan2 dlm hati....

3. pass to 5 other blog..
no.1 - anuar hamudy - king of scandal
no.2 - orkedanza - queen of scandal
no.3 - bumbung ruff @ ashraf gemss - the clown prince of scandal
no.4 - fir - the prince of scandal
no.5 - oyen - royal consort of scandal @ gundik skandal...
aku nk bg lebey ckit
no.6 - rijalest - the empress of scandal
no.7 - zubir sumida - the royal maid of scandal... (jgn mara zubir)



RALAT....

i dont care who win because all of them reserved to win.....
deserve not reseve, sorry for the mistake.....

OIAM 3 - DASYAT


the top 10 finalist OIAM 3

aweera rock gemilang...
nk stop sat dri ngepos cerite dongengang,
i would like to comment about the performance in OIAM SEASON 3, now only 10 contestnts still stay after han and ayu out from the cmptition...
last week amylea win immunity but this time rockstar aweera win it....
actually i dont like rock n rockers at all... but this time i think i fall in love with aweera... not him k, but his performance when he sing GEMILANG by JACLYN VICTOR....
very energetic performance..... dont forget others contestant such as amylea, pija, esther, tomok, nine, simon also give a powerful performance.....
after 3 concert, i think this season of OIAM is the best season ever n the best ever singing competition in MALAYSIA because they have so many powerful contestant....
this season, i dont care who win because all of them reserved to win.....

Tuesday, March 10, 2009

DONGENGANG PULAU REREDANG......... part 2

tibe-tibe, mereke dikejutkan dgn jeritan manje seekor haiwan bermate due berkaki due mmggil sume peserta rombongan mencari permate berkumpul..... si pari2 dan kwn2 haiwan-haiwan lain nye pun bergegasla ke tmpt berkumpul, rupe-rupenye menurut haiwan yg menjerit td roh raje pulau tuh da mengamuk sbb seekor haiwan dlm rombgan tersebut telah menganggu rohnye dengan melakukan onar di makamnye, bg mengelakkan roh raje pulau mengamuk, make disuruhla seluruh rombongan menyeru jampi serapah boom boom boom bg menidurkan balik roh raje pulau dan sbg tmbahan, diharuskan menyediakan sepasang pakaian indah berwarna putih yg akan diberi kpd roh raje pulau kerana menurut haiwan yg menjerit td, roh raje pulau kepingin baju baru....
maka bersiap-siapla pari-pari dan kwn-kwnnye menyiapkan baju putih indah untuk sang roh raje pulau..... kerane perbezaan idea, make haiwan yg menjerit td mendapat satu idea utk membahagikan rombongan kepada puak-puak, di mane pakaian tercantik akan diserahkan kpd roh raje dan puk yg menang boleh mendiva di pulau reredang tuh.... alkesahnye, si pari-pari pun memulekan penciptaan pakaian indah kepd sang roh raje pulau bersame dgn kwn2nye dlm puak nye.... segulung kain indah yg dtg dri awan penuh dermage digunekan utk mencipta pakaian indah tersebut, setelah penat puak si pari2 menjahit, akhirnye siapla pakaian indah yg dinamakan ULTRA DIVA, puak-puak lain pun tidak kurg hebatnye apbile pkaian-pkaian yg direke juge meletopsssss..... pengadilan pun dibuat oleh haiwan-haiwan yg perasan mude lgi la kacak.... penatla si pari-pari dan kwn2nye menunggu kptusan,
last-last, menurut haiwan menjerit td, roh raje pulau tu da ok dan da tido balik pulak, so kite xyah bgi pkaian indah tu, penat si pari-pari dan rakan-rakanye, tp menurut si pari-pari walaupun penat tp die tau bahawe die semakin dekat dlm mencari permate bername 'kerjasame' tuh.... lepas tuh semue rombongan pun bertenggekla di pokok-pokok pilihan untk berehat dan tidur setelah satu hari kepenatan........
tup tap tup tap, berlalulah sudah setengah purname, namun semue rombongan hampe sbb xberjaye mendptkan permate yang dicanang bnyak di pulau reredang tuh..... sejak berpuak-puak nih. kwn2 si pari2 mule menunjukkan belang masing, da dinamekan haiwan kan.... tp bukan semue kwn si pari2 yg mcm tuh.....
si pari2 pun naik jelik dgn perangai sesetengah kwn2nye yg mule menunjukkan belang tuh lebey2 sejak berpuak-puak ni, nak santap pun ade yg buat perangai mcm kucing kurap, xsabar2 dan kononnye perasan diva xnak beratur mengambil santapan.... walaupun si pari2 nih seorg yg baik tetapi tahap kesabaran pun ade hadnye, nasib baik la si pari2 xjadi nak tuangkan santapan tom cruise yam kepade haiwan berkaki due @ kucing kurap yg sesuke suki jer memotong giliran untuk mendapatkan santapan.... akhirnye barula si pari-pari faham bahawe knape sestengah haiwan perangai mcm tuh, sbbnye haiwan kan xbersekolah, xbelajar etika, xblajar hormat sesame mahluk.... bgi mereka hanye diri sendiri dan puak mereka jer yg penting, tp mereka xsedar mereka tuh haiwan ciptaan tuhan jugak, kemane-kemane, dimane-mane, same jer tuhan adili... si pari-pari dan kwn2nye yg masih bersamenye pun mengglkan kwsan bersantap sbb geli penuh dgn kucing kurap, mereke meneruskan pencarian mencari permate istimewa tersebut, dari pulau semut putih ke pulau kerengge buncit.... puas si pari2 dan kwn2nye menyelam mencari permate, xcukup dilaut, mereke mendaki gunung, merdah hutan belantare, tp xjumpe2 jugak...... bulan matahari silih berganti akhirnye ckupla 1 purname di pulau reredang tuh..... malam sebelum pulang ke tanah besar, puak-puak yg len kecuali puak si pari-pari telah menemui permate mereke, xla dasyat sgt permatenye disaluti dgn kain indah berlutsinar, ade sedikit hiasan bak bunge di atasnye dan didalamnye pelbagai permate yg bermcm2 jenis.... permate2 nih bukan calang2 sbb boleh disantap bgitu shje.... alangkah seronoknye haiwan2 tersebut bile mule mendapat permate2 kononnye indah tersebut, mereka bagaikan dirasuk jin apbile menerime permate tersebut... namun kekecewaan dirasai pari-pari dan kwn-kwnnye, permate indah berseri-seri bername kerjasame xjumpe2..... tibe-tibe si pari-pari dan kwn-kwnnye yg sedang kehampaan dipanggil-panggil suatu suare yg xbrape jelas.............................???????????
siapakah empunya suare tersebut???? apakah misteri selepas ini?????? nantikan DONGENGANG PULAU REREDANG PART 3................................................

Monday, March 9, 2009

DONGENGANG PULAU REREDANG........ part 1

alkesah suatu malam yg indah, merantaula seorang pari-pari bersame rkan-rakannye ke pulau indah lgi penuh dgn permate pulau reredang......... walaupun pari-pari tersebut mempunyai sayap dan boley terbang, kerana rakan-rakanye haiwan2 berkaki 2 dan xmampu terbang si pari2 ni pun ikutla mereka.... naikla pari2 tersebut bersame rakan-rakanyer seekor keldai tue yg luar je nmpak mude dalam da uzur tggu nak mati jerrr..... kerane keldai tue tu da makin lanjut xmampula nk tampung kwan2 si pari2 nih... seekor lgi keldai betine yg xberape tue dan mude di amik dari kandang keldai yg usang lgi busuk untuk menampung kawan si pari2 haiwan berkaki due tuh....
perjalanan ke pulau reredang pun bermule dgn si pari-pari dan kawannye sgt bersemangat kerana berharap sgt dpt jumpe permate di pulau reredang yg indah tuh....
namun xsampai satu batu,keldai tue da semput, semput sbb kulit nye tetiber kendur.... kesian pari2 dan kwn2 lain, terpakse la bersabar dgn karenah keldai tue tu.... si gembale keldai pun mencucuk botox di kulit keldai tue yg kendur tuh.... make tegang balikla kulit si keldai tue.... bergembirela kembali pari2 dan rakan2.... bile kulit da mule tegang tuh, mulela si keldai tue tunjuk miang kat keldai betine, konon nk tunjuk jantan, make si keldai tue dgn bantuan si gembale keldai pun main kejar-kejar dgn keldai betine dan pengembalenye..... dek kerane terlanggar pantang pakai botox iaitu xboley berpeluh, make kendurla balik kulit si keldai tue, malu si keldai tue dgn si keldai betine td, mcm biase si gembale keldai pun melakukan tugas biasenyer..... perkare yg same terus2 berulang smpai 4 kali, akhirnye pari2 menggunekan kuasenye dgn memudekan si keldai tue kerane kesian si gembale dan kwn-kwnnye yg menunggang si keldai tue.... tp ade syarat, syaratnye si keldai tue hanye boleh nmpk mude dalam 3 purname dan dlm 3 purname xboley berlumbe dgn keldai betine....
akhirnye, tibelah pari-pari, dan kawan2nye di tepi pantai, seekor ikan paus akan mengambil pari-pari dan rakan2nye ke pulau reredang yg mengambil mase 1 purname.... si keldai tue dan si keldai betine di tggalkn dan dijage dan diselie oleh tikus-tikus pantai.... setelah berlalu 1 purname, sampaila rombongan pari-pari dan kwn2nye di pulau reredang.... smpai jer di situ, semue rombongan tanpe menoleh belakang mencari permate indah di sekitr pulau reredang, ade yang mencari di hutan, ade yg cari di dalam laut xkurg ade yg mencari di kediaman-kediaman penduduk setempat.... malangnye xde sape yg dpt jumpe permate tuh.... namun rombongan tidak berputus asa, mereka masih ade sehari lgi untuk mencari permate tersebut.... bgi si pari2 dan rakan-rakan rapatnye, bukanla permate biase yang dicari tetapi permate misteri bername "kerjasame" .... susah dan perit bgi geng si pari2 mencarinyer.... tp xjumpe2.... seperti yg mencari permate, geng si pari2 pun hampe.... bg mengurgkan kehampaan, mlm tu diadekan pesta muda mudi dikalangan rombongan, tibe-tibe ahli rombongan dikejutkan dengan kehadiran...........................................................???????? bersambung kemudian di dongengang pulau reredang part 2.....

siri cerite menghanjing org tersdasyat di dunie....


AKU BENGANG....
MENYAMPAH...
GERAM....
AKU MENYESAL BUAT BAIK KAT ORANG....
ORG LAIN XPERNAH BUAT BAIK KAT AKU....
siri laporan melawat PULAU REDANG, BAS UKM YG MCM KAMBING TUE, DAN SIRI CERITE DONGENG MANUSIA BERKEPALA KHINZIR menyusul nnt....
follow ye blog nih tuk membace cerite2 menarik lgi hangat dan menyakitkan hati....
aku xpeduli perasaan org, yg aku tau aku sakit ati....
I'M PRIMADIVA OK.....

Friday, March 6, 2009

rest for a while...

for all my friends, i'm going holiday this weekend....
so i will off my phone....
give me time to have rest ok...
see u next week....

Thursday, March 5, 2009

bye bye 0175285327

start from 9 march 2009, i will stop using my hotlink number....
0175285327
my first phone number....
let me tell you the history of my number....
i buy this number at one phone shop in GREENTOWN MALL,IPOH...
I buy the number together with my first handphone (NOKIA3200).....
i cant remember the actual date but i remembered that i buy it on August 2005....
it means that i used the number about 33 month...
from august 2005 to march 2009.....
a lot of reason y, i want to stop using hotlink...
1st - kos mahal, lebey2 now i live outside university (sewe rumah) no campus zone...
2nd - hotlink never give me 'hadiah lumayan' like celcom give to me... kalo ade pun, yg sms free tuh, tp xberbaloi...
3rd - celcom da tambat hati aku.... ( i use U-PAX, so my expired date is 23rd may 2013, no need to worry about tempoh habis lgi...
4th - rmai kengkwan da gune no celcom.....
5th - galakan keluarga... (hehehe, harusla dorg yg bg biasiswa FAMA setip bulan)

6th - slalu kene kacau, ntah sesaper la gatal kaco aku....

bye2 sim card hotlink, 9 mac ni aku buang ko kat longkang blakang umah....

because all of the reason, i think that i should stop using hotlink.... and for all my friends i hope u will not mssg or call me on my hotlink number start from 9th march 2009.... i will use my celcom number 013315_ _ _ _ after this.... if u want to know my number just send a mssg to my email - syahidi_cdi@yahoo.com

Monday, March 2, 2009

TUANKU ZARA SALIM DAVIDSON


Duli Yang Teramat Mulia Raja Puan Besar Perak, Tuanku Zara Salim Davidson is the wife of the Raja Muda of Perak (Crown Prince), Raja Dr Nazrin Shah. Upon her marriage on May 17, 2007, she became the Raja Puan Besar of Perak.

A chemical engineer by training, she currently heads an oil and gas consultancy firm based in Kuala Lumpur. She and the prince, who had been the country’s most eligible royal bachelor for decades, have known each other for about eight years.

Early Life.

Born in Ipoh on March 22, 1973, she is the youngest of four children of William Davidson and Sharifah Azaliah Syed Omar Shahabudin. She has three elder brothers. William Davidson is a prominent lawyer in Perak and Kuala Lumpur.

Zara, who has a strong interest in foreign languages, had studied at SMJK Convent Ipoh and represented her school in squash and tennis from 1988 to 1990. She also represented Perak in swimming between 1981 and 1987.

After completing her A-Levels at Prime College here in 1992, she left for the United Kingdom to study chemical engineering at the University of Nottingham and graduated with first class honours in July 1995. She also won the top student award for her final year project.

Incidentally, her father-in-law, the Sultan of Perak, read law at the same university and was conferred the Bachelor of Laws degree in 1953 before being admitted to the English Bar in 1954.

Career

Zara joined the Business Evaluation Department in the Corporate Planning Unit of Petronas in December 1995 and was part of the team responsible for the successful establishment of the Kertih and Kuantan integrated petrochemical complexes, whose foreign partners included BP, BASF, Dow Chemicals and Mitsubishi.

She then became a Project Analyst in the Petronas Petrochemical Business Unit and was part of the core team developing the Petronas brand essence, which now forms part of the Petronas global branding strategy.

Between February 1999 and October 2000, she was Product Manager at Petlin (Malaysia) Sdn Bhd, a Petronas joint venture with DSM of the Netherlands and Sasol of South Africa. She was also part of the Petronas project team to operationalise the largest single-train Low Density Polyethylene (LDPE) plant in the world at Kertih.

Zara left Petronas in November 2001 to become Account Manager at Formis Network Services Sdn Bhd and then assumed the post of Vice-President of Partnerships & Alliances at Formis (Malaysia) Berhad, a technology-based company listed on Bursa Malaysia, between 2003 and 2005.

Between 2005 and 2007, Zara, who is a certified life-saver and adventure sports enthusiast, became Managing Director of Forthwave Consulting Sdn Bhd, a hydrocarbon technical engineering and software development company in Kuala Lumpur.

Royal Connection

Zara Salim Davidson is the great-grandchild of Kedah's 24th ruler Sultan Abdul Hamid Halim Shah, Utusan Malaysia reported.

The Sultan ruled Kedah for 62 years from 1881 to 1943 and one of the Sultan's sons was Tunku Abdul Rahman, Malaysia's first prime minister. Therefore, she is also the grandniece of Tunku Abdul Rahman.

According to Zara's uncle Syed Mohd Aldinuri Syed Omar, Zara's mother Sharifah Azaliah Syed Omar was the daughter of Tunku Aminah, who was the daughter of Sultan Abdul Hamid and Che Manjalara.

From the marriage to Che Manjalara, Sultan Abdul Hamid had seven children, including Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj and Tunku Aminah.

Zara also has a close relationship with the current Sultan of Kedah, Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah Sultan Badlishah, who is the grandson of Sultan Abdul Hamid and a nephew to Tunku Abdul Rahman.

She is also the granddaughter of the former Kedah Menteri Besar Tan Sri Syed Omar Syed Abdullah Shahabudin. Tunku Aminah married Syed Omar, who became Kedah's second Mentri Besar after independence, from July 1959 to Dec 1967.

Marriage

Zara's wedding to Raja Nazrin Shah was held at Istana Iskandariah on May 17, 2007.

A day after the solemnisation of their vows, there was a special proclamation ceremony to bestow Zara with the official title of Raja Puan Besar of Perak.

The royal wedding reception took place on May 19, 2007.

The couple had their first child, a son, on March 14th 2008

BOIKOT MEMBOIKOT.... KEJE BODOH ORG MELAYU

hi everybody, for this post i want to write my comment about boycott in malay....
boikot.... boikot... boikot....
kalo makan atau gune barang yg di boikot adalah haram....
mesti korg selalu dengarkan....
berckap pasal boikot nih, aku nk ckp ckit tntg amalan boikit nih...
amalan boikot nih bertambah femes bile ISRAEL menyerang PALESTIN...
so, reramaila manusie nak memboikot brg2 ISRAEL dan AMERIKA...
MCD,KFC,NESTLE DLL.....
ttp sedar xsedar, sebenarnye amalan boikot ni ala hangat2 taik ayam jer....
company tu xterjejas pun dgn amalan boikot tu....
sbb korg yg nak boikot2 nih otak kat lutut (sorry to say),
kenape aku ckp mcm tuh???
sebab korg men ckp jer nak boikot tp realitinyer korg xboikot pun,
contohnye korg boikot produk nestle, korg boikot dgn xbeli brg2 nestle di pasaraya, tp bile korg di kedai makan or mapley or mane2 jer, mesti korg mtak milo ais, teh ais, dll.... sedar x, milo, susu cair dll yg berkaitan produk tenusu di Mlaysia nih adalah dr produk nestle, bg korg sbb beli kat Mapley kire korg xbeli produk NESTLE, tp relitinye korg beli.....
ade ke mapley tuh nk gune jename yg bukan2 cntohnye dulu ade pesaing milo oligo kalo xsilap, buatan tempatan tp korg tetap nak milo.. skrg senyap da oligo,
begitu jugakla dgn mcd n kfc, jgn nk tipu yg korg xpenah mkn sepanjang idup nih, percaye la skrg ni ye korg boley tahan, tgokla 2 3 buln g aku sure nye korg akan makan mcd n kfc tubalik....
nape amalan boikot2 nih xjadik????
sbb korg ni hanye pandai mengkritik dan bercakap jer n sume yg org len xbetui....
salahke aku nak mkn mcd????
adakah sebab aku mkn mcd aku nih kejam sbb aku menyumbang kpd israel tuk bunuh org2 palestin????
adekah sebab aku ni penyokong ISRAEL????
aku tnye PEROKOK,nape perokok nih susah nk berenti merokok???
jwpn dorg : susah nak berenti, kalo nak berenti kene slow2 n cri aktiviti lain.....
same la jgak ngan kes boikot makanan nih, majoriti kite telah menggunakan produk luar ni sejak lahir lgi dri produk penjagaan bayi,makanan bayi dll, so kalo nak suruh berenti terus mmg susah, jd kite kene la tiru care perokok2 td, berenti kene perlahan2 buknye berenti terus..... so kalo korg tgok org beli mcd ke, kfc ke, nestle ke, hape ke bukannye sbb dorg xnak boikot, tp dorg tgah slow2 nak stop, contohnye mgkin sblum ni dorg mkn mcd hari2, sbg langkah nk boikot, dorg kurgkn mkn mcd dr ari2 ke seminggu skali, tu pun da kire pencapaian yg baik.... mgkin lame2 dorg akan stop.... lgi satu kalo nk betui2 boikot, yg pndai berckp pasal boikot ni sile la fikirkan brg pengganti tuk produk yg nak diboikot tuh, mcm perokok td die ckp dorg akan cri aktiviti len utk kurgkan merokok, samela mcm boikot brg yahudi nih, pengganti mcd, kfc, pizza hut ade ker???? kalo ade pun, da lame lingkup sbb korg dengar name da korg xlalu kan???? jgn nk tipu, ape yg aku ckp nih realiti ok.......
so, cdgan aku, bg pemboikot2 brg2 yahudi nih,
1st - change your mind, boley x pemikiran tu 1st class ckit, ni asyik 3rd class jer.....
2nd - kaji dulu sebelum bertindak.... kaji lu, cntoh mkn kat mapley, ingt milo mapley tuh mapley tu buat sendirila serbuk coklat tuh??? harusla milo tu produk nestle....
3rd - jgan nak kate suke suki jer org ni teruk sbb gune brg2 yg diboikot tuh, mane tau die tgh try nk boikot, b4 nih byak gune produk yahudi skrg da berkurg, tu pun da kire ok...
4th - cermin dulu muke tuh, ingt org yg x g surau, xbertudung, mkn mcd tuh jahat n xsemayang yer... korg ape kurangnye, xsemue manusie perfect k,
5th - len kali bgi idea yg baik ckit, jgn nk salah n kritik org je yer....
6th - adela org ckp yg mcd xde di kelantan, sorry yer, mane2 je ader yer mcd..... pasal boikot mcd nih aku rase xyah la nak di poltikkan....
7th - pastikan ade brg penggnti sblum nk tggalkn brg yg nak diboikot tuh...
Align Center

KESIMPULANNYER, AKU NAK GTAU BAHAWE KPD ORG2 YG MEMBOIKOT NIH, KAJI DULU SEBELUM NAK BOIKOT TUH, LGI SATU KPD YG PERASAN ALIM N TERLAMPAU BAIK SANGAT TUH, CERMINLA DIRI HANG DULU YERRR, LAGI SATU NAK TAMBAH, SEDAR X KORG NAPE JENAME ROKOK YG TERANG2 MILIK YAHUDI TUH X PULAK DI CADANGKAN DIHARMKAN??? TP PRODUK2 YG SIHAT MCM MAKANAN PULAK DIKECOH2 SURUH DIAHARAMKAN.... HARAP KORANG SEDARLA, JGN INGAT AKU NI DA TERPESONG TP AKU NAK KORG SEDAR SBB KORG MASIH XSEDAR APE YG KORG CAKAP N KORG BUAT, AKU DA CUKUP BERTAHAN MELAYAN KARENAH ORG2 MCM KORG NIH.........

Sunday, March 1, 2009

PROTON EXORA, NEXT PROTON PRIMADIVA


These are the pictures that we have all been waiting for. Something straight from PROTON’s factory. PROTON Exora probably has started its mass production in view of its launch soon. This 7-seater MPV will be powered by Campro 1.6cc engine only. It will definitely labour on the highways. PROTON EXORA will be priced at RM72,000. What do you all think about new PROTON's car... i think i like it....