sile tekan nihh sebelum bace ok...

Friday, November 18, 2011

Sexualiti Merdeka

kali ni i nk bg komen ckit pasal program Seksualiti Merdeka yg di canang2 pihak yg mmperjuangkan hak asasi manusia..... sesuai kah ia??? relevan kah ia????
itu persoalannya.....
adakah  golongan LGTB ni xdpt tmpat yg sepatutnye di dalam negare ni????
apakah layak golongan tersebut layak di beri hak????
adakah golongan yg anti LGTB sedar mereka sememangnya bukan LGTB????
atau dorg pun was was????
dan apekah tindakan kite trhdap golongn LGTB????
btul ke tidak layanan tu????

fikir2 kanlah, semue org berhak memilih jalan kehidupan die, tp kene sntiase ingat.....
KEHIDUPAN DI DUNIA NI SEMENTARA SAJA, KEBAHAGIAAN DI SANA YG SELAMA2NYA...... RENUNG2 KAN LAH LAYAK KAH KITA DI SANA????

Saturday, November 5, 2011

fashion blogger.....

now im addicted with fashion......
fashion fashion fashion.....
Oh My Gucci. Oh mY Prada.....
I love LV i Love F.A.S.H.I.O.N.
so skrg verangan nak jd fashion blogger.....
Insyallah........ nnt cek update ok......

Thursday, February 3, 2011

Cik Shidah punye cerite...

Salam semuenye, rini ak nak sembang2 ckit pasal youtube... Youtube ni da melahirkan bnyak org femes... sblum ni dorg ni hnyelah org bese jer....
bercakap pasal youtube jgak, kat cnilah wujudnye si Justin Bieber, kat sini jgakla si Susan Boyle mendapat perhatian rmai.. n kat youtube jgakla ak dpt tgok drama2 yg kat US da tayang, kat Malaysia blum....
senang je nak jd femes kat youtube, ade camera video pastu fikirkan idea mnearik tuk rakaman video anda, nak nyanyi ke, melolong ke, ape2 la pastu upload la kat acct youtube mcm korg upload pic kat fb tuh,
bru2 nih ak belek2 la youtube ak search lgu maher zain, tibe2 ak terperasan satu video sorg hambe Allah ni yang miming lgu Maher Zain... pas tgok tuh ak terkezut, confident giler minah ni.... sempoi gilerrr babi.... pastu ak bace la blog die yg die linkan kat youtube, lg ak terkezut bile tau die ni sorg cikgu kat PARIT @ PARIS.... mmg cikgu gile.... (1st impression)... lpas tu ak pun belek2 la blog die... drpd c2 bru ak nmpak kesungguhan cik shida nih.. mmg sesetengah org akan meluat dan kate minah ni menjatuhkan maruah perempuan, tp ak tgok cik shidah sebnarnye seorg yg kretif, drpd ape yg die buat die cube nak motivatekan pelajar2 nye.... mgkin kat Mlaysia ni perkare pelik, kalo kat luar negara spt US, cikgu2 dorg lg wat bnde lg pelik drpd ape yg cik shida ni buat.... sume nye hanyelah satu sebab iaitu tuk membantu pelajar2 nye....
bukannye tujuan nak publisiti, buat pe pun cgu ni nak publisiti besar-besaran, die bukan artis.... tgok ape yg pelajar2 die dpt hsil kekreatifan cikgu nih, peminat2 die ade yg mnyumbang hadiah kpd pelajar di sekolah cik shida di Parit.. kebanyakan nye bukan org senang, so hadiah2 tu amat bermakne bg pelajar2 tuh... n kalo tgok dr blog jgak, cik shida ni bnyak membantu pelajar2 ni dlm bidang tarian la nyanyian la.... pade mase yg same, pelajar2 tuh turut dpt benefit dlm pembalajaran dorg.... bg yg xsuke tu xyah la nak bangkitkan pasal maruah permpuan xhabis2... ak rase cgu shidah ni xberniat pun nak menjatuhkan perempuan, bg aku yg komen ni jeles je dgan usahe n kejayaan cik shida... org Melayu kan, mane boley tgok org len bahagie.. last2 bangse sndiri tergadai....

Saturday, January 29, 2011

cd kembali

hi everybody...
im back now from training in Bangi....
Insyallah ade mase aku akan update blog ni,
skrg susah btul nk cri mase nak tulis blog sbb tension keje... hihihi
k la see u next time...

Monday, December 6, 2010

KENALI PRODUK


What is Amanah Hartanah Bumiputera?

  • A Shariah Compliant Unit Trust
  • An opportunity to benefit from rental income of prime commercial properties.  

Investment Objective

The Fund seeks to provide Unit Holders with a regular and consistent income stream whilst preserving the Unit Holders' investment capital

Investment Strategy

The Fund will seek to achieve its investment objective by investing primarily in the beneficial ownership of real estate in Malaysia from the Sponsor in particular commercial properties including but not limited to office buildings, shopping complexes, commercial centres, logistics and industrial complexes. The Fund will also invest in Shariah-compliant money market instruments and equivalent instruments and hold cash to meet its liquidity requirements

Fund Manager

Mayban Investment Management Sdn. Bhd.

Potential Investors

  • Investors who seek capital preservation
  • Investors with low risk tolerance
  • Investors who wish to benefit from prime commercial property, via rental income.

Eligibility

  • Malaysian Bumiputera:
    • Akaun Dewasa (18 years and above)
    • Akaun Remaja (18 years and above as legal guardian for minors age three (3) months and above but below 18 years. Both legal guardian and minor must be Malaysian Bumiputera)
  • Bumiputera institution¹
    ¹Any Bumiputera institution's investment in the Fund is only by invitation from the Manager and the Sponsor

Minimum Initial Investment

500 Units

Maximum Investment

Limited to 200,000 Units per Unit Holder

Minimum Additional Investment

100 Units

Minimum Balance of Units

500 Units

Minimum Redemption

500 Units

Frequency of withdrawal

Once in a calendar month

Note:

The above details applicable to Individual Unit Holders only

oh my Prada again....

sambil belek2 katalog online sales, diriku berkenan ngan sepasang kasut nihhh...... 
xingat dunie sgguh aku....
keje xsmpai brape bulan da brangan nak beli kasut PRADA.... HUHUHU.... 
tp mmg VOGUE n classy sgguh kasut ni.... so try2 la nak cube beli online, n bile aku check list tuk international shipping xdelak Malaysia.... 
kire selamat jgak la tuh... 
sbb ape, kecantikan kasut ni telah buat aku lupe yg harge nye dlm US DOLLARR!!!!!! dlm US$ 390.00 Bayangkan kalo tukar duit Malaysia???? mau dekat RM2,000.00 selamat..... 
tggu len kali jela nak beli kasut nih.... dala satu je butik PRADA kat Malaysia nih.... 
NILA KASUTNYE, HIGH CLASS KAN????

kalo xmampu jugak beli kat BATA pun OK, buatan Malaysia pulak.......

Sunday, December 5, 2010

so long ago

lame gile x update blog.....
2 mggu ni mcm2 hal berlaku, ade yg best, ade yg xbest.....
kite start dr yg best la.....
plg best ANN WARD is AMERICA'S NEXT TOP MODEL CYCLE 15.....
pic di sbg covergirl mmg meletup....
kalo xletak cover girl n ganti dengan CHANEL ke, REVLON ke, aper2 la yg high fashion mst sesuai.....
huhuhu
lg satu yg best, ak bru balik dr Pangkor.... 1stime aku sampai ke Pangkor tau.....
bestla jgak sbb g ngan family, cume xpuas hati dengan keadaan/makanan hotel yg kami duduk.....
bayaran dala mahal tp hampeh..... huhuhuhu
yg xbest la bnyak jgak......
1 - Aku baru kene maki ngan sorg hambe Allah yg sangat mengaku dirinye hak milik syurga....
nak nasihatkn orang pun perlu ke maki2 mcm syurge tu cmfirm milik ko......
ak xtau sape tp dasar pengecut n pondan tuh hnye tulis namenye sebagai AkuKesianKatKo jer...
kalo ko bace post kali nih, baik ko sedar.... jgan memandai je nak hakimi org suke suki..... ko tuh skadar mengutuk je pandai, hal ehwal syurge nerake jgan nak memandai2 k.....
2 - sikap dingin 
3 - ni pasal keje g, skrg nih aku kene berulang alik dr kuala kangsar ke Taiping 2 kali seminggu....
tensennyeeerrrr...... tp wat cam ne demi keje,,, and ak jugak kene start merayap cr company tuk wat loan....
without training ok.....
4 - bnyak la nak tulis, kire entry dec nih bnyak lak yg xbest kan.... mcm ne????
sabar jela kot..... xpun tabahkan diri.... huhuhu same je kan.... terime jela dugaan nih...... - a