sile tekan nihh sebelum bace ok...

Thursday, February 3, 2011

Cik Shidah punye cerite...

Salam semuenye, rini ak nak sembang2 ckit pasal youtube... Youtube ni da melahirkan bnyak org femes... sblum ni dorg ni hnyelah org bese jer....
bercakap pasal youtube jgak, kat cnilah wujudnye si Justin Bieber, kat sini jgakla si Susan Boyle mendapat perhatian rmai.. n kat youtube jgakla ak dpt tgok drama2 yg kat US da tayang, kat Malaysia blum....
senang je nak jd femes kat youtube, ade camera video pastu fikirkan idea mnearik tuk rakaman video anda, nak nyanyi ke, melolong ke, ape2 la pastu upload la kat acct youtube mcm korg upload pic kat fb tuh,
bru2 nih ak belek2 la youtube ak search lgu maher zain, tibe2 ak terperasan satu video sorg hambe Allah ni yang miming lgu Maher Zain... pas tgok tuh ak terkezut, confident giler minah ni.... sempoi gilerrr babi.... pastu ak bace la blog die yg die linkan kat youtube, lg ak terkezut bile tau die ni sorg cikgu kat PARIT @ PARIS.... mmg cikgu gile.... (1st impression)... lpas tu ak pun belek2 la blog die... drpd c2 bru ak nmpak kesungguhan cik shida nih.. mmg sesetengah org akan meluat dan kate minah ni menjatuhkan maruah perempuan, tp ak tgok cik shidah sebnarnye seorg yg kretif, drpd ape yg die buat die cube nak motivatekan pelajar2 nye.... mgkin kat Mlaysia ni perkare pelik, kalo kat luar negara spt US, cikgu2 dorg lg wat bnde lg pelik drpd ape yg cik shida ni buat.... sume nye hanyelah satu sebab iaitu tuk membantu pelajar2 nye....
bukannye tujuan nak publisiti, buat pe pun cgu ni nak publisiti besar-besaran, die bukan artis.... tgok ape yg pelajar2 die dpt hsil kekreatifan cikgu nih, peminat2 die ade yg mnyumbang hadiah kpd pelajar di sekolah cik shida di Parit.. kebanyakan nye bukan org senang, so hadiah2 tu amat bermakne bg pelajar2 tuh... n kalo tgok dr blog jgak, cik shida ni bnyak membantu pelajar2 ni dlm bidang tarian la nyanyian la.... pade mase yg same, pelajar2 tuh turut dpt benefit dlm pembalajaran dorg.... bg yg xsuke tu xyah la nak bangkitkan pasal maruah permpuan xhabis2... ak rase cgu shidah ni xberniat pun nak menjatuhkan perempuan, bg aku yg komen ni jeles je dgan usahe n kejayaan cik shida... org Melayu kan, mane boley tgok org len bahagie.. last2 bangse sndiri tergadai....

Saturday, January 29, 2011

cd kembali

hi everybody...
im back now from training in Bangi....
Insyallah ade mase aku akan update blog ni,
skrg susah btul nk cri mase nak tulis blog sbb tension keje... hihihi
k la see u next time...

Sunday, December 5, 2010

so long ago

lame gile x update blog.....
2 mggu ni mcm2 hal berlaku, ade yg best, ade yg xbest.....
kite start dr yg best la.....
plg best ANN WARD is AMERICA'S NEXT TOP MODEL CYCLE 15.....
pic di sbg covergirl mmg meletup....
kalo xletak cover girl n ganti dengan CHANEL ke, REVLON ke, aper2 la yg high fashion mst sesuai.....
huhuhu
lg satu yg best, ak bru balik dr Pangkor.... 1stime aku sampai ke Pangkor tau.....
bestla jgak sbb g ngan family, cume xpuas hati dengan keadaan/makanan hotel yg kami duduk.....
bayaran dala mahal tp hampeh..... huhuhuhu
yg xbest la bnyak jgak......
1 - Aku baru kene maki ngan sorg hambe Allah yg sangat mengaku dirinye hak milik syurga....
nak nasihatkn orang pun perlu ke maki2 mcm syurge tu cmfirm milik ko......
ak xtau sape tp dasar pengecut n pondan tuh hnye tulis namenye sebagai AkuKesianKatKo jer...
kalo ko bace post kali nih, baik ko sedar.... jgan memandai je nak hakimi org suke suki..... ko tuh skadar mengutuk je pandai, hal ehwal syurge nerake jgan nak memandai2 k.....
2 - sikap dingin 
3 - ni pasal keje g, skrg nih aku kene berulang alik dr kuala kangsar ke Taiping 2 kali seminggu....
tensennyeeerrrr...... tp wat cam ne demi keje,,, and ak jugak kene start merayap cr company tuk wat loan....
without training ok.....
4 - bnyak la nak tulis, kire entry dec nih bnyak lak yg xbest kan.... mcm ne????
sabar jela kot..... xpun tabahkan diri.... huhuhu same je kan.... terime jela dugaan nih...... - a

Tuesday, November 16, 2010

The Engagement

selepas 30 tahun +++, perkahwinan di raja antara Puteri Diana dan Putera Charles, skrg turn anak dorg plak.....\
mase mude cutelar, da besar ni x hot sgat... mgkin genetik bapak kot... huhuhu
Putera William akhirnya mengumumkan pertunangan dengan Catherine Middleton.....
perkahwinan dorg berdua akan dilansungkan mgkin pada Musim Panas 2011.....
akhirnye pewaris takhta Britain dan Komanwel nih bakal berkahwin jugak.....
msti Kate akan bergelar Lady Kate n seglamor Princess D???
Wait n see jela.... tp Kate ni nmpak low profile, biase2 jerr.... xderla mcm diva2 sgat.....
tp Princess D lg cantik kan... huhuhu

Monday, November 15, 2010

ayoyo

post kali ni xde kene mengene ngan yoyo k...
huhuhu, cume nak menceritekan pengalaman.....
smalam (Isnin - 15 Nov 2010) berlansungla satu briefing berkaitan dgan Business fraud...
di sampaikan oleh OTAI RHB Bank Mr Benny Kumar....
walaupun aku penah join audit dalam 10 bulan,
diluar jangkaan aku ape yang aku lihat dan dengar mase briefing tersebut.....
aku ingat keje bank da stop la auditing2 nih....
rupenye kene lgi detail dr auditor sbb kebnyakan company terutamenye sole prop, n partnership yg xperlu audit nih akan buat penipuan dalam akaun dorang tuh menarik perhatian bank untuk beri LOAN.....
rupe2nye mmg ade sindiket atau pakatan yg berjalan di Malaysia nih tuk tipu bank, dapat duit cabuttt.....
so mmg kene jd detail giler la, ade contoh case 2, ade company menipu dgan bagi bank statement yg tipu.....
maksudnye bank statement yg palsu la.... macam ne nak detect????
mesti korang xjangke kan????
ak xde contoh sbb tu privasi, kalo de ley tunjuk......
macam ne dorg detect tau??? melalui garisan kat bank statement tu jerr.....
bile aku check balik mmg nampak xselari, (not straight line), selain tu jgak kesalahan tatabahase, ayat, huruf pun boleh menunjukkan kepalsuan bank statement tuh.....
tu bru check bank statement, blum lg bahagian2 lain.....
kalo nak tulis kat blos satu ari xhabis......
nnt aku sambung yerrr..... BYEEE.......

Sunday, November 14, 2010

teringat soalan tdi.

smpai skrg2 masih teringat satu soklan yg ak jawab mase test SAHSIAH dlm exam PTD GRED M41....
APE SOKLANNYE???
pernahkah anda menangis semasa melihat drama/filem....
A - Sangat Kerap
B - Kerap
C - Tidak Pasti
D - Kadang-kadang
E - Tidak Pernah

tau ape jawapan aku????
tentula E.... huhuhu....
tp betulke ak xpernah menangis????
mungkin aku agak sukar mengeluarkan titisan air mate tp ade satu filem nih yg btul2 buat ak menitis air mata tp xderla smpai menangis teresak2 n menjerit2.... just mengalir beberape titisan air mate jerr.....
kalo mcm tu kire menangis ker????
filem ape korg rase yg buat aku nangis????
cite hindustan plg femes bg aku lar....
KUCH KUCH HO TA HAI.....
huhuhu, konon2 nak control macho tuk exam ptd nih, ak jawabla E.....
huhuhu, harap2 org2 PTD tuh ley caye......
bercakap pasal exam PTD tuh ade test minat......
tnye pasal tau menukang ke, membaiki ke apela  itula.....
ak dgan bangge jer jwab tidak melainkan yg aku minat mcm menyanyi, berlakon dan bende2 laha yg lain....
huhuhuhu,
walopun aku lelaki tp aku xbrape minat bende2 yg kononnye org lelaki wajib tahu....
tp aku bukan yg mcm tu k.... aku suke buat ape yg aku suke jerr.....
kalo xminat mane ley pakse kan?????

Saturday, November 13, 2010

This is High Fashion

wow dis season finale will be great.. the final two will walk for Cavalli....
one of the top designer in the world.... Ilove this season so much, from USA, to Italy.....
i hope one day, I will be there to explore the high fashion not the mafia world.. huhuhu
i attached some pic for the 2nd last episode before the finale....
who would win???? ANN?? She already book by Versace, KAYLA?? - Redhair really help her.... JANE??? - i see her will becoming next Cindy Crawford... huhuhu... Chelsey??? i think her look just average american girl, sometimes looks fierce but not memorable.....
so look at this pic babe....