sile tekan nihh sebelum bace ok...

Saturday, February 28, 2009

QUEEN & PRINCESS IN MUSLIM COUNTRY


1 - QUEEN SALEHA OF BRUNEI & PRINCESS AZRINAZ or in MALAY Pengiran Raja Isteri Saleha dan Pengiran Istri Azrinaz (BRUNEI ROYALTY)

2 - CROWN PRINCESS SARAH OF BRUNEI & HIS HUSBAND

3 - QUEEN NUR ZAHIRAH OF MALAYSIA (PINK DRESS)

4 - QUEEN RANIA OF JORDAN

5 - QUEEN OF DOHA, from left, KING ABDULLAH of JORDAN, QUEEN RANIA, QUEEN OF DOHA, & KING OF DOHA


6 -CROWN PRINCESS ZARA DAVIDSON OF PERAK & PRINCESS LALLA SALMA OF MOROCCO











HER MAJESTY QUEEN NUR ZAHIRAH




aku bangge n sgt menghormati DYMM PERMAISURI AGUNG TUANKU NUR ZAHIRAH or i like to call her QUEEN NUR ZAHIRAH...
I really admired her majesty (hm) in how hm look, hm clothes n hm personality...
very up to dated, fashionable, elegance, still menutup aurat....
he remembered me of diana,princess of wales...
most important is, her majesty show the world that muslim women who wear a "tudung" or "menutup aurat" can also be fashionable, n becoz of that im proud with her mjesty....
DAULAT TUANKU...

Thursday, February 26, 2009

PRACTISES MAKE PERFECT....

r u agree with this statement??
i dont know but based from my experience, we need to have a lot of practises to make sure that we can get better result, either in exam or in everything we do in our life...
talk about this title, actually start from now i will push my self to use english frequently to make sure that i can speak, write in english very well soon. I also need your support to leave your comment in english ( if u all can ) and i really hope when i use english in this blog, people around the world can read this n enjoy my post.....
(sorry i use broken english)

Wednesday, February 25, 2009

selingan kejap.....


BEYONCE YAYAYAYA - NAK PMJM BAJU, HEHEHEHE


ANNE HATHEWAY - MELETOP PAKAIAN

bukan semue orang perfect....

betul tuh, tp xsalah kalo nk berketrampilan menarik kan???
so primadiva hari ni ingin memberi beberapa petua mudah tuk kecantikan diri...
kalo korg ade petue lain, jom la kongsi kat sini yer.....
kecantikan adalah hak milik setiap insan, lelaki pun xsalah nk cantik kan???
tp jganla cantik mcm pmpuan, tu da mak nyah, haram tuh...

Melicin dan Memerahkan Kulit Muka
Ambil sebiji buah tomato masak, lecek hingga halus. Kemudian pupurkan di sekuruh muka. Biarkan mengering selama 20 minit. Bilas dengan air bersih. Amalkan seminggu 2/3 kali.

Menegangkan Kulit Muka
Ambil tepung ubi kayu dan mentimun. Timun itu hendaklah di sagat/dihancurkan terlebih dahulu atau dilumatkan. Kemudia campurkan kedua-duanya dengan air sedikit. Kacau rata dan jangan terlalu cair.. Selepas itu, sapukan ke muka dan biarkan ia kering. Kemudian basuh. Dengan cara ini ia dapat menegangkan kulit muka serta menampakkan keputihan di muka dan menjadikan kulit kita segar...

Menyerikan Wajah
Wanita yang inginkan wajahnya sentiasa berseri apabila dipandang bolehlah mengamalkan amalan di setiap pagi iaitu selawat sebanyak tiga kali sebelum mencuci muka dan sapukan air itu kemuka. Insyaallah akan berserilah wajah anda. Selamat mencuba. M

enghaluskan Kulit
Buah tomato dikisar halus. Lumurkan pada muka seberapa ketika. Sebaiknya dilakukan pada waktu malam kerana tiada gangguan. Setelah agak lama, cuci muka dgn air suam. Amalkan selalu. Buah tomato ini juga berfungsi utk membersihkan kulit.

Menghilangkan Bau Badan
Potongkan limau kasturi dan buangkan bijinya. Kemudian makanlah kulit limau kasturi itu bersama airnya. Amalkan selalu. Badan Ringan Dan Bertenaga Minum air rebusan serai dan halia (yg dititik), kulit kayu manis dan lada hitam. Jika kita meminum air rebusan ini pagi dan malam insyaAllah badan akan menjadi ringan dan bertenaga. Selain itu utk meningkat tenaga wanita, amalkan pengambilan 4 biji telur mentah sehari.

Melembutkan Rambut
Ambil secekak kangkung dan bersihkan. Masukkan dlm bekas. Bubuh enam camca air suam dan ramas kangkung hingga mengeluarkan lendir. Lendir itu sapukan pada seluruh rambut dan biarkan seketika. Kemudian bilas rambut dengan air bersih. Lakukan selama dua minggu.

Kulit Cerah dan Licin
Ambil sebiji limau nipis dan dibelah dua Semasa mandi, gosokkan pada muka dan seluruh badan Insyaallah, kulit akan cerah, licin dan harum.
Rambut Lebat
Setelah selesai makan, basuh tangan dengan air sehingga bersih. Selawat 3 kali Tangan yg masih basah itu segera dilap atas rambut

DINNER??? ADE IDEA???

dinner fakulti sabtu akan berlangsung ngan tema kebajikan, pakaian formal ataupun batik, aku xde idea nak pakai ape, tp yg pasti aku kene vogue gile malam tuh sbb dinner akan berlangsung di dewan yang gah, PUTRAJAYA INTERNATIONAL CONVENTION CENTER, mmg havoc....
so aku xtau nk pkai pe mlm tuh???> any idea??
cadangan baju yg nak di pakai...




xpun baju nih???? berkenan x korang???? hehehehe

Monday, February 23, 2009

gmbar 18sxxsggplll

ni sdiket gmbar n laporan bbq acw 08...
ari sabtu lepas (21 feb 09) satu jamuan bbq acw 08 diadakan bgi meraikan dan mmberi pghargaan kpd ajk2 acw 08, pelbagai jenis makanan disdiakan antarnya ayam panggang, sosej, burger, kentang goreng, bihun dan mcm2 lgi....
jamuan bbq ni turut dihadiri oleh Pengerusi dan Ketua Program Pusat Pengajian Perakaunan iaitu Dr. Sabri dan Dr. Zaleha, xlupe, khadiran barisan baru KP 09/10 Ddan juge ajk2 MICPA LEADERSHIP CAMP 2008... majlis turut dimeriahkan dengan dedication kpd kngkwan, lagu dan dedication disampaikan oleh deejay bertugas, diya n tasha...
selepas itu majlis dihuruharakan oleh SYAHIDI HUDSON, pelbagai game diadekan, slain itu cd hudson turut bertanyekan kpd ajk2 terlibat dngn beberapa skandal yg menjadi buah mulut org, diharap jwpan tersebut dapat menjwab spekulasi2 dan gossip tersebut... Majlis juge dimeriahkan dgn kehadiran org2 rumah (gf) ajk2, antarenye halif n farid, harap smpai ke jinjang pelamin yer n yg len yg skandal2 harap berkekalan juge yer.... kawin ajak aku ek(2pun kalo ak bley dtg, ak kan busy as artis)
harap pas ni ade g pgram2 tuk kite ye, aku cadangkan kite g melancong.... PULAU TIOMAN nak??? xpun sarawak???

dimana aku yer????

duet ngan tasha, hebat kan kami???

nih ngan bebudak pro + pub acw 08

Sunday, February 22, 2009

LAPORAN AKTIVITI....

HARI INTERAKSI TAHUN 3 DAN 4
TARIKH 7 FEB 2009, HARI SABTU




AGM KPFEP SESI 2008/2009
TARIKH 20 FEB 2009 HARI JUMAAT





JAMUAN BBQ ACW 08
TARIKH 21 FEB 2009 HARI SABTU

Jamuan ni dilakukan untuk meraikan ajk2 acw o8, happening giler mlm tuh... sori kpd kengkawan aku yg kene teruk (kene gosip, soalan2 panas, kene perli) ngan aku, tu lgkah2 aku tuk jdi seorg pengacara hiburan no 1 di dunie k...



Friday, February 20, 2009

berakhirlahhhh.......

Akhirnye, berakhirla tugas aku sebagai EXCO KEBAJIKAN DAN TANGGUNGJAWAB SOSIAL KELAB PERAKAUNAN, FEP SESI 2008/2009.....
bnyk gile pengalaman yg aku dpt sepanjang join jd MT KPFEP nih, especially dlm komunikasi, interaksi, n yg penting aku dpt kenal rmai kwn2 baru terutamenye adik2 tahun 2 yg havoc si ainul(presiden baru kpfep, tahniah yer), hafiz,muna,kilah,filah,karim,auni,stefanie dll....
hope korg dpt wat lebey baik g di mase depan... yg penting jgn jdikan KP sbg kelab penggosip tau, abg cd da xde, no more gossip ok.....
sedey plak da abis sume nih, xsabar nak LI....
ni nak cite pasal agm kpfep, sori kpd sume yg hadir, sbb ak gagal menjawab dgn baik sbb ak sendiri xjangke ade soalan, HEHEHEHE...
sori ek, mcm2 terjadi maslah peribadi b4 agm tu, kalo ikutkan xnak dtg....
masalah ape, xnak gtau... P&C...
kalo ikutkan jwpn da ader, tp tah nape bile kuar berbelit2....
tp harap korg faham ek......
hari ni JUMAAT, 20 FEB 2009... aku menerima beberapa dugaan dri ALLAH S.W.T. sbg peringatan kpd diriku nih, aku redha dgn dugaan NYA....
dri pg smpai malam aku diduge, tp aku bersyukur aku tabah hadapinye, kekadang korg tgok aku gedik,happy,tersengeh2 tuh sbg motivasi kpd aku sbb aku nk recover balik diriku.... pling sedey dan meruntun jiwe ialah sandal kesayanganku yg berharge *** hilang, sapela manusie yg mencuri nye, hanye ALLAH S.W.T. yg dpt membalasnye...
kehilangan nih adelah permulaan dugaan sehinggala yg lebey *******. Len kali ek citer.... tp disebalik dugaan tuh, ade jugak berita baik, akhirnya stelah kami (i,julieza,diya n kali) berusaha tuk dpt company tuk projek (stelah masalah ngan KTMB n len2 company), kami berjaye dpt KL MONORAIL.... ALHAMDULILLAH.... HARAP PAS NIH, MASALAH PROJEK NI SELESAI DAN KITE SUME DAPAT A OK..... BYE SEMUE.......

Thursday, February 19, 2009

EPAL + TOMATO = CD HUDSON???




BAGI mereka yang kulitnya berminyak, berjerawat ataupun mempunyai kesan parut, cubalah petua mudah ini. Parut sebiji epal atau sebiji tomato yang cukup masak. Kemudian gosoklah perlahan-lahan pada wajah dan leher. Kandungan gelatin pada tomato boleh menghilangkan kehitaman dan parut baru. Biarkan selama 20 minit, barulah dicuci wajah anda dengan air suam. Lakukan berulang kali dan anda akan dapat hasil memuaskan.

Sunday, February 15, 2009

PETUE MAKANAN PRIMADIVA HUDSON

Di bawah ini disenaraikan beberapa tips yang mungkin boleh dikongsi bersama mengenai perihal cara pemakanan yang bagus.

* Jangan Makan kombinasi makan seperti dibawah ini ;

1. Jangan makan SUSU + DAGING
2. Jangan makan DAGING + IKAN
3. Jangan makan IKAN + SUSU
4. Jangan makan AYAM + SUSU
5. Jangan makan IKAN + TELUR
6. Jangan makan IKAN + DAUN SALAD
7. Jangan makan SUSU + CUKA
8. Jangan makan BUAH + SUSU CTH :- KOKTEL


* Jangan makan buah selepas makan nasi, sebaliknya makan buah terlebih dulu kemudian barulah makan nasi.

* Tidur 1 jam selepas makan tengahari.

* Jangan makan malam terlalu lewat. Kalau boleh, makanlah makan malam sebelum maghrib.

Dalam kitab juga ada melarang kita makan makanan darat bercampur dengan makanan laut. Nabi pernah menegah kita makan ikan bersama susu. Dikhuatiri akan cepat mendapat penyakit. Ini terbukti oleh saintis yang menjumpai dimana dalam badan ayam mengandungi ion+ manakala dalam ikan mengandungi ion-, jika dalam suapan ayam bercampur dengan ikan maka terjadi tidakkan balas biokimia yang terhasil yang boleh merosakkan usus kita.

Islam menyarankan kepada kita untuk menjaga kesihatan dengan baik. Berikut ini beberapa amalan yang boleh diamalkan untuk menjaga kesihatan :-

* Mandi Pagi sebelum subuh @ sekurang kurangnya sejam sebelum matahari naik. Air sejuk yang meresap kedalam badan boleh mengurangkan lemak mengumpul. Kita boleh saksikan orang mengamal mandi pagi kebanyakan badan tak gemuk.

* Rasulullah mengamalkan minum segelas air sejuk (bukan air ais) setiap pagi. Mujarabnya Insayallah jauh dari penyakit (susah nak kena sakit).

* Waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur (iaitu sujud sekurang kurangnya seminit selepas membaca doa). Ia boleh mengelak dari sakit pening atau migrain. Ini terbukti oleh para saintis yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa milimeter ruang udara dalam saluran darah di kepala yg tidak dipenuhi darah. Dengan bersujud maka darah akan mengalir keruang berkenaan.

* Nabi juga mengajar kita makan dengan tangan dan bila habis hendaklah menjilat jari. Begitu juga ahli saintis telah menjumpa bahawa enzyme banyak terkandung di celah jari jari, iaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur. (enzyme sejenis alat percerna makanan, tanpanya makanan tidak hadam?

Mungkin perkara yang disenaraikan dah banyak kali dan biasa sangat kita dengar. Tapi kalau setakat dengar dan tahu saja tapi tak amalkan apalah gunanya. Yang penting…

Kita baca….kita faham….kita amal….dan kita sebarkan.

AL-FATIHAH


kenangan dato' Siti Nurhaliza, dan bapanya, Arwah Taruddin Ismail...
Bapa kepada penyanyi terkenal, Datuk Siti Nurhaliza Taruddin, Taruddin Ismail meninggal dunia di Hospital Pakar Ampang Puteri, Ampang dekat sini pada pukul 10.45 pagi ini akibat serangan jantung.

Beliau berusia 67 tahun.

Bekas pesara polis itu dimasukkan ke hospital tersebut sejak tiga hari lalu selepas rebah di kediamannya di Kuala Lipis.

Jumaat lalu beliau menjalani pembedahan pintasan koronari.

Saturday, February 14, 2009

ahhaaa....


thanx la kwn2 yg view blog i n amik kesah pasal jerawat tuh, jgn riso yg pntg kite kene jage kesihatan tuh....
ok, mggu ni mggu yg sgt memeningkan n mengelirukan, ni gare2 mid sem PSS (pengantar sains sosial) yg asalnye akan berlngsung pade 23 feb, last2 lecturer tmpal notis n gtau yg midsem diawalkan 16 feb, yg lgi pening tarikh tersebut aku ade kelas len n ade presentation dimane wajib tuk hadir... da la hari same, waktu pun same lak tuh, tensionnnn, so jumaat lepas, ak g jumpe Pn Ainun tuk gtau die maslah ak n grup aku ( dayah n lela), pn ckp, die tempah lu, so kene ikut die, jumpe lecturer 1 g tibe2 die ckp mid sem xley ubah sbb da booking sume n kali kene ikut iso la....
so smpai skrg masey xde jwpn yg mane patut g....
isnin ni bru nk settle balik....
pening kan???
tuk release tension, smalam (sabtu) aku,hosmate ash, achik n bob zoobear g melaha kat alamanda nk tgok geng....
mak ai, laku gile cite nih, xpenah2 ak tgok wayang smapai 2 ari fully book n tiket hbis dijual, dasyat kan?? so kitorg tgok cite eden lake....
mak ai, ni lagi la melampau cite ni ganas nak mampossss....
patut pun 18sg...
ni ringkasan cerite, sorg jantan ni nk bwak awek die g bercuti kat kuari name eden lake, sebenarnye die nk pinang pompuan tuh, so smpai je kat bndar terdekat tuh, dorg pelik sbb penduduk kat situ mmg ganas2... bek laki or pompuan....
akhirnye dorg smpai la kat kuari tuh, kwan tuh terbiar n bakal dimajukan...
so elok je kapel ni nk bahagie kat tepi tasik tuh, dtg lak pengganas2 kecil dr pekan tuh, jahat sgguh ketue die, mcm2 die n kwn2 die (pak turut sume) kaco kapel tuh smpai laki tu xtahan. plg die geram, kete dorg kene curi dek budak2 tuh...
mestila ngamok, sbb dr tasik nk ke pekan tuh jauh kene kuar msuk utan belantare g,
time kapel tu jalan2 kat utan tu dorg nmpk bdk2 jahat tuh, so laki tu gadu ngan ketue bdk2jht tuh, n laki tu tertikam anjing kesyangan bdk hanjing tuh...
bdk hanjing tu ngamuk le, so die kejar kapel tuh...
ni yg best2 nih lawan2 n lari2.... last2 kete dorg tersgkut n laki 2 xdpt kua, die suh gf die kua dptkn bantuan, laki tu kene tgkp n kene dere teruk oleg geng budak2 hanjing td, sian, ngeri, geram, geli... sume ade.... kene toreh la, itula inila, dasyatkan bdk2 amerika, (pndai je ckp bgse @ agame len pengganas, dorg tu lg ganas...)pastu dorg keja plak pmpun tuh sbb risau pmpuantu teport polis, mcm bende ngeri n kejam berlaku, kene bakar, terpijak jerat, tikam menikam, langgar lari, toreh menoreh yg mmg 18sg.... aku nyaris termunth time toreh menoreh tuh....
ending die nih dasyat ckit, kite ingtkn pmpuan tu da selamat, tp rupe2 nye die g umah keluarge budak2 jhat tuh, so ape lgi pmpuan tu mmg xselamat la n xtau ape jdi pas tu, ending scene die tnjuk ketue budak hanjing (ketue pengganas) bley senyum ngan tanpe rase bersalah n pkai spek laki yg die bunh n bakar sambil pompuan a.k.a. laki td menjerit kene dere ngan bapak die, hanjing nye cerite, dasyat gile amerika nihkan, jgan la ade kat malaysie cam tuh yer....
okla smpai disini jer yer, tggu post terbaru plak ye

Friday, February 13, 2009

NASIHAT KESIHATAN DARI PRIMADIVA HUDSON


:
JANGAN AMBIL MUDAH, TAPI FIKIR-FIKIRKANLAH ???.
Kedudukan jerawat dan info
DAHI
Haba bad an melampau, peredaran darah tidak baik. Minda dan bad an,
mungkin terlampau letih.Stress Kumpulan ini biasanya panas baran Nasihat :
P upuk tabiat tidur awal, bangun awal. Dapatkan tidur yg cukup dan minum
air banyak
HIDUNG
Jerawat di batang hidung bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah
Di hujung hidung mungkin kerana haba perut melampau dan sisitem
penghadaman tidak normal Di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan
dgn ovari atau sistem reproduksi
DAGU
Fungsi buah pinggang terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman)
lemah. Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca
drpd haid yg tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah.
PIPI KIRI
Fungsi hati mungkin kurang lancar termasuk dilanda masalah rembesan,
menyahtoksin dan penghasilan darah.
PIPI KANAN
Fungsi paru-paru mungkin tidak normal
PADA BADAN (BELAKANG & DEPAN)
Sistem perkumuhan yang bermasalah, sembelit. Amalkan pemakanan yang sihat
dan mengikuti piramid pemakanan bagi mempastikan toksin tersingkir dengan
lebih baik.

Sunday, February 8, 2009

Anugerah Grammy ke 51...

akhirnye dtg jgak anugerah muzik no 1 di dunie nih...
excited sgat mase nk tgok anugerah ni sbb sume favourite aku bertnding, Jennifer Hudson, Carrie Underwood, Fantasia dan Jordin Sparks... n xlupe Alicia Keys(menang vokal rnb pompuan terbaik tuk lgu SUPERWOMAN)
tahniah Jennifer hUDSON SBB mnang album rnb terbaik n lebey membggekan, whitney houston yg sampaikan award tuh, rezeki jen sgat slpas kehilangan 3 org ahli keluargenyer....
Carrie pun menang satu tuk vokal country pompuan terbaik. malang bg jordin sparks sbb tewas kpd otai pop/country tp xpe, next album jordin akan bolot 10 grammys k...
persembahan plak, aku pling suke n tersentuh ngan persembahan Jennifer Hudson dlm lagu YOU PULL ME TROUGH, actually lagu ni dri album die JENNIFER HUDSON, sgat menyentuh hati n sgat sesuai jen nyanyi lagu tu pas tragedi teruk tuh....
prsmbahan len yg menarik adalah dr Justin Timberlake n TI, Neil Diamond, Sir Pul McCartney n Carrie Underwood, prsmbahan ok2 jer, tp last year lgi best...
ape2 pun aku nk highlight jap baju2 yg dipakai oleh artis2 nih,
kbnyakan artis tampil simple, tp aku berkenan ngan beberape artis antarenye Jordin Sparks, Nicole Kidman, n Sheryl Crow, antare best dressed malm tuh.....



worst dressed plak aku kasi kat Paula Abdul n Estelle...
hampeh gile pakaian dorang...


ni pulak persembahan terbaik malam tuh....
you pull me through by jennifer hudson...
video

Saturday, February 7, 2009

HaHaHaHaHa.... mulut ku masin???

rini Sabtu 7 feb, aku ade cite yg sgat2la menarik....
1st of all harusla, pgrm interaksi pelajar akaun tahun3 n 4....
alhamdulillah berjaye jgak pgrm tu dijalankan walopun mcm2 msalah ade, pling ketare khadiran akak2 n abang senior tahun 4 yg kurg dri 50%....
good job to 3rd year student sbb ygbhadir lebih 60%, yg selebeynye tuh, pas ni kalo ade masalah2 jgan terkial2 nak cri pusat, kp or lain2...
org da bgi peluang xnak gune, drpd tido kat bilik atau jenjalan smbil bazir duit beli barng2 ISRAEL tu, bek korg dtg pgrm tuh, bergune gak time nak LI n keje nnt,
nnt jgn plak dlm AGM KPFEP, korg nak kate kp xwat pgrm tuk korg....
korg tu jer yg mmg hanj lgi ***** yg xnak dtg..... kalo de hal pnting xperla, boley la diterime.... yg xdtg tanpe sbb tuh, pehal plak?????? lu pikiakla sendiri...
papepun terime kasih kpd yg dtg, korg y dtg ni insyallahla da keje nnt dipermudahkan oleh ALLAH S.W.T. sbb korg bersungguh2, xmcm org yg xdtg tuh....
ok berite kedue plak, pas je settle pgrm tuh, aku melarikan diri dri post moterm, aku bukan malas, tp da busan....
aku n dayah n leyla meneruskan perjalanan ke METROPOINT KAJANG untuk bermain boling....
mulenye aku xnak sbb da 2 taun lebey aku xmen boling tau.. sumpah, tgan aku nih manje, xley angkat berat2 nnt lenguh n aku xley gune tgan ak nnt...
tp demi akak berdue seidup semati tuh aku teruskan jue,
mule2 men mmg la aku sgat teruk asyik masuk longkang jer, sbb aku jeles ngan leyla n dayah, time dorg baling bola tuh aku menyumpah dorg dgna menyebut "LONGKANG", dengan xsemene2nye, bolayg da straight tuh terkona n masuk longkang.... sentap terus leyla time tuh....
badi "LONGKANG" berterusan kpd dayah plak pas tuh....
aku plak dri bola msuk lgkang terus je nek n smpai strike, dasyat x????
persmbahan aku konsisten, keputusannyer, aku menang dgn balingan 95, dayah kedue ngan 91 n leyla ketige 89 kot.... ade gmbarnye, tp aku terdelete plak....
terus sentap akak tuh, sian dorg sblum ni dorg men elok jer, skali kene tempias mulut masin aku nih, terus kalah ngan teruk.... ape2 pun padan muke, hehehehehe
berite ke3, pasal kekeliruan politik di PERAK, aku da jangke peralihan kuase akan berlaku, bukan nk komen.... tp bg aku, wajar sgat BN ambil alih PERAK balik, sbb aku org perak, smpai kuase n daulat sultan dimainkan, tu dah melampau, please PKATAN RAKYAT, nak demontrasi jalanan yg ganas mcm hanjing tuh, please cri tmpt lain, tlg jage kemurnian bandar diraje PERAK tuh, yg slame nih aman n sentose jer, gune la care lain nk protes, care tuh care hanjing jalanan.... jgn nk gune name2 ALLAH S.W.T., kononnye tuk pertahankan ISLAM, sedar ckit, pakatan rakyat di perak 18 DAP, 6 je PAS.... Kkorg nih pertahankan ISLAM ker???? Bukan aku nih racist tau, ....
lgi satu dlm demontrasi hanjing jalanan yg start di tempat suci MASJID UBUDIAH, xdepun kelibat PKR N DAP, kate sepakat.... sepakat ke?????
tuk krajaan BN baru diarap dpt membaik pulih balik kerosakan2 yg dilakukan oleh Pakatan Rakyat di Perak dulu.... n kalo boley, ADUN2 BN bekerje tuk rakyat n bukan tuk diri sendiri n kroni2 u oll...
sekian laporan dri seorang manusie kecil yg menanti untuk mengembang satu hari nnt....

Monday, February 2, 2009

FEBRUARI.....


februari 2009,
bulan ni mcm2 program n keje aku nak kene setel....
1st skali, aku akan memulekan program diet aku yang terberhenti secara sengaja pade tgah januari rituh....
mulai smalam ( 2 feb 2009 ), aku xkan mkn tghari lgi, aku just mkan pgi n petg jer....
mkanan diet aku mestil yg rebus2 jer n kene bnyakkan mkan sayur....
sbgai permulaan, aku akan beli bnyak salad n timun(my favourite)...
mgkin xlame lgi aku akan jadi vegetarian???? tungguuuu......
2nd, aku nak siapkan projek2 subjek aku....
yg paling utame : SMP, AUDIT LANJUT, PKK, PSS.....
SO, my groups member, get ready to work hard especially for my smp project...
3rd 7 feb ni ade hari interaksi pelajar tahun 2,3,4 kos akaun, harapla program ni berjalan lancar, sbg pemerhati dalaman, harap hfiz junior xtension yer..... nnt abg2 akan tolong...
4th semestinye anugerah grammy ke 51...
tgah fikir ape nak pkai g grammy t ek, kwn2 see me at grammy award red carpet k...(poyos)
5th nk g tgok PGL the Musical 14 feb nih....
tp xtau nak g ke x.... i teringin nk g konsert rihanna.....
6th mybe akan join gangstarz za'ba ngan kaponza..... n aku xtau ape perkembngan terbaru.... nnt klo aku masuk, jgn lupe vote yerr...
7th dinner fakulti, xtau g nk g ke x.... ade idea????
8th ntahla xde idea g wat maser nih,,, see u next time hehehehe....