sile tekan nihh sebelum bace ok...

Thursday, January 22, 2009

Hari Melaha....

TARIKH : 22 JAN 2009
HARI : KHAMIS
JAM : 12 PM - 5 PM

rini, aku dgan bahagienyer g alamanda putrajaya tuk g melaha...
yg bahagienyer, aku g sorg (bahagie ker???)
menunggang motoikal AEL 3408 aku yg satu nih....
dr rumah di hentian kajang xsmpai 5 min da smpai alamanda....
lju gak aku bwak kan???
smpai je di alamanda, 1st tempt aku g adalah GSC tuk beli tiket INKHEART....
mujo xde org, time tu bru kul 12 suku....
so byk lg tmpt....
tket wayang aku kul 2.30 pm
smentre mnunggu waktu tu...
aku meluangkan mase di mph alamanda,
belek2 la buku yg mahal2 kat c2....
aku tertarik ngan buku m'sia book of record...
rase mcm nk beli, tp fikir2 balik.. drpd beli bku nih bek aku beli bku akaun ke, masa ke, frs ke, xla rugi, ley pkai smpai keje nnt....so aku belek2 jerla....
sejam kat c2, aku kuar g watson....
fikir jgak, brg pe yg xde, shampoo ker ubat gigi ker...
tp xbeli pape gak kat c2 sbb b4 start sem ritu, aku da beli stok brg keperluan bergande2....
shampoo aku ade 2 g yg xpkai, ubat gigi, pencuci muke, mosturizer, dll pun ade stok g....( beli awal sbb time tu diskaun)
pastu aku meronda la di alamanda tuh, window shopping....
pastu teingin lak nak karok, kwn kate karok ade kat rasa ( medan selera ), tp aku xjumpe pun....
kesedihan tu menyebabkan aku lapar ( poyossss )
so usha2 la mkanan kat rasa tuh....
tp xselera lak sbb da biase makan.... so aku pun gigih gak g mcd sbb aku da kempunan gile nak makan double cheese burger.... mase tu xingat pasal boikot da, nafsu makan bergelora....
smpai je mcd, terus xjdi sbb penuh giler ngan org, cek2 time tu kul 1 lebey, pekerje kerajaan rehat so ramai la....
ingtkan ramai yg boikot mcd, tp sangkaan aku meleset....
kerane da terdesak sgt, aku bntai jer kat anw, aku tgok mcm sedap je buger double cheese die....
aku pun beli, best gak burger n air anw nih, gelas bukan men besar walopun aku mtak regular je....
sesudah kenyang, aku cek time da kul 2...
so aku g surau lu tuk solat....
pastu bergega aku ke gsc,
aku duk di kwasan blakang skali n di ujung skali ( nak privasi )
best giler seat tuh....
tgokla aku cite inkheart tuh...
bgi aku cite ni ok tp xla meletop sgat....
cite agak berbelit ckit, n byak yg mcm xmasuk akal ckit....
best jgak ade kuase cam tu, ko bace je dri buku n bende tu jadi realiti....
kalo aku la, aku ade kuase tuh, aku akan bace buku2 masakan....
senag hidup aku kan????
bahagienyer.....
mtak cheese cake, ayam panggang, nasi lemak, burger, rojak, dll....
tp tu hanyela dlm filem jer.....
pling aku xtahn kat gsc alamanda ni satu jer, air cond kuat giler.....
pas ni dtg kene bawak selimut tebal2.....
abis tgok wayang tuh, aku pusing2 balik alamnda, cri pakaian....
aku skrg obses ngan ijau, aku beli beberape helai bju kale ijau kat beberape butik kat ctu, sume diskaun 70%... bahagie aku....
pas ni korg nmpak aku pkai bju ijau jer la yer.....
dpt matchingkan ngan beg diva puma tu skali....
hehehehe....

4 comments:

tun Nuwa said...

amboi amboi amboi...
melaha bukan nak ajak kau...

farhanaabubakar said...

ko nk bawak selimut tebal2...
alamtnye..film 2 yg tgk ko...

tabik la ko bawak moto laju gle..
5minit da sampai alamanda dari kajang..
fuh..merempit ko ya =P

cd hudson said...

harusla...
jalan lngang harusla merempit...
nk merempit ngan aku ke nnt??
nnt ngan2 ko skali trbang...

cd hudson said...

tun nuwa,
kalo aku ajak ko, nak ke ko nek moto cabuk aku tuh....
heheheheh